Prof. Univ. Dr. Mihai Juncar, chirurg maxilo- facial, afirmă că primul control stomatologic se face atunci când apare primul dinte de lapte, dar a precizat că cetăţenii merg la medic atunci când îi doare, când sunt constrânşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Prof. Univ. Dr. Mihai Juncar a fost întrebat, marţi, la maratonul Medika TV: ”Sănătatea dentară în România. Inovaţii şi provocări” când se face primul control în cabinetul medicului stomatolog. 
”Când apare primul dinte de lapte.  Există o întreagă specialitate numită pedodonţie. Este echivalentul oarecum al pediatriei. De ce s-a inventat această specialitate? S-a inventat tocmai datorită importanţei pe care tratamentul afecţiunilor la copii o are în populaţie. Lucrurile sunt legate de obicei între ele şi prezenţa unor infecţii cronice, prezenţa unor modificări în dezvoltarea maxilarelor la copii pot să aibă repercusiuni serioase în viaţa de adult”, a afirmat chirurgul maxilo- facial.
Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
El a explicat de ce cei mai mulţi cetăţeni ajung destul de târziu într-un cabinet stomatologic. 
”Să pornim de la premisa că pacientul şi, în realitate, un procent semnificativ din populaţie are acces la servicii medicale. Adică să fiu clar înţeles, are acces în sensul că, în proximitate sau cu un efort relativ scăzut, poate să ajungă la un prestator de servicii medicale în domeniul acesta, într-un procent semnificativ din populaţie. Dar, sunt mai mulţi factori care intervin aici şi unul dintre factorii este deşi un obicei pe care l-am dobândit oarecum natural, nu numai noi, este oarecum un obicei dobândit al nostru ca şi comunitate şi ca şi oameni de altfel, mergem în momentul în care ne doare.  Adică în momentul în care suntem constrânşi. Nu în momentul când credem noi sau când este un interval, dau un exemplu, este un interval de şase luni, ok mă duc la un control la şase luni. 
Şi pornind de la acest fapt, de la faptul că mergem când ne doare şi acest aspect din păcate a fost şi destul de mult, nu neapărat susţinut dar oarecum era o întrebare firească pe care o punea medicul. Adică atunci când vine un pacient o întrebare oarecum naturală este ok, ce te doare, cu ce te pot ajuta. Implicit în mentalul colectiv s-a introdus acest aspect”, a mai declarat medicul Mihai Juncar.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.