Consilierii generali ai Capitalei au votat, joi, în unanimitate, construirea a 13 noi puncte de plecare ale ambulanţelor SMURD şi ale autospecialelor pentru stingerea incendiilor, fiind primele care vor fi construite după 1989, în condiţiile în care Capitala s-a extins.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Aceste subunităţi de pompieri vor fi repartizate proporţional în cele şase sectoare ale Capitalei. Pot să vă spun că din 1989, imediat după Revoluţie, nu a mai fost construită nicio subunitate de pompieri în Bucureşti, fapt care afectează semnificativ timpii de intervenţie. Bugetul estimat pentru acest proiect care cuprinde 13 subunităţi de pompieri este de aproximativ 4 milioane de euro. Este estimarea ISU Bucureşti-Ilfov”, a spus primarul general Gabriela Firea în deschiderea şedinţei de Consiliu General al Municipiului Bucureşti.

Pentru prima fază a proiectului au fost identificate cinci spaţii: Şoseaua Chitila nr. 221 -  sector 1; Zona Lacul Tei -  Str. Doamna Ghica nr. 1 - sector 2; zona Parcul Verdi - sector 2; Zona Parcul Văcăreşti - Şos. Mihai Bravu nr. 612 - 616 - sector 4; Zona Giuleşti - sector 6. Suma alocată primelor subunităţi este de 1,5 milioane euro, arată reprezentanţii municipalităţii.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

„De ceva timp noi am încercat să mărim numărul punctelor de plecare ale pompierilor şi a SMURD care să vină în continuare în sprijinul populaţiei. La momentul actual Bucureştiul s-a extins foarte mult şi subunităţile de pompieri au rămas la nivelul anului 1989, ultima staţie de pompieri fiind construită atunci. Sunt 19 puncte de plecare ale pompierilor acum într-un oraş cu 2 milioane de oameni”, a spus Raed Arafat, prezent şi el la şedinţa CGMB.

Arafat spune că timpul mediu de intervenţie ar putea scădea la cinci minute cu ajutorul noilor puncte de plecare ale pompierilor.

”Necesarul este să reducem timpul de reacţie, să fim mai eficienţi în răspuns, să avem o primă maşină care ajunge în câteva minute chiar dacă trebuie şi alte maşini care vin din alte zone. Dar prima maşină de intervenţie de pompieri să ajungă mai repede”, mai spune Arafat.

În expunerea de motive, primarul Gabriela Firea a arătat că “autorităţile administraţiei publice centrale şi locale sunt obligate să asigure capacităţi de intervenţie specializate, corespunzătoare tipurilor de riscuri la care sunt supuse teritoriul şi populaţia, în timpul de răspuns optim, indiferent de locul şi momentul în care se produce situaţia de urgenţă”.

Potrivit ISU, în Sectorul 1 există patru subunităţi de pompieri şi mai este nevoie de încă trei astfel de subunităţi, în Sectorul 2 sunt trei subunităţi şi mai sunt necesare încă două, în Sectorul 3 există patru puncte destinate pompierilor şi mai este nevoie de încă un astfel de punct.

În sectorul 4 există o singură subunitate şi mai sunt necesare încă două, la fel ca şi în Sectorul 5, unde sunt patru subunităţi. Sectorul 6 deţine trei astfel de puncte şi mai sunt necesare alte trei, potrivit reprezentanţilor ISU.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.