Peste 20 de elevi de la două şcoli din judeţul Braşov au avut nevoie de îngrijiri medicale, vineri, după ce li s-a făcut rău la scurt timp după ce au băut laptele primit la şcoală, inspectorii pentru protecţia consumatorilor făcând verificări la cele două şcoli.
Potrivit autorităţilor locale, vineri dupa-amiază, şase elevi de la Şcoala generală numărul 2 din localitatea braşoveană Coldea au fost duşi la spital, după ce au băut lapte şi au mâncat la şcoală bomboane gumate, iar apoi s-au simţit rău, având dureri de burtă, greaţă şi stări de ameţeală.
Tot vineri după-amiază, alţi cinci copii de la Şcoala numărul 31 din municipiul Braşov au acuzat dureri abdominale, stări de greaţă şi ameţeli, primind îngrijiri medicale la şcoală.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
"Copiii au stare generală bună, fără vărsături, fără scaune proaste. Vor fi ţinuţi sub observaţie. Patru dintre ei au fost perfuzaţi, preventiv“, a declarat pentru News.ro Claudia Coste, directorul Spitalului din Codlea.
Laptele este furnizat elevilor de la cele două şcoli de compania La Dorna.
Potrivit autorităţilor, inspectorii braşoveni pentru protecţia consumatorilor vor verifica atât laptele distribuit elevilor de la cele două şcoli din Codlea şi municipiul Braşov, care au acuzat simtome de toxiinfecţie alimentară şi au fost duşi la spital, cât şi ambalajele din hârtie în care este pus laptele.
Cutiile de hârtie în care este furnizat laptele sunt verificate în condiţiile în care în ultima săptămână zeci de elevi de la şcoli diferite, din judeţele Braşov, Galaţi şi Argeş s-au intoxicat după ce au băut lapte primit la şcoală şi produs de două companii diferite, respectiv Olympus, în judeţul Galaţi, şi La Dorna, în judeţul Braşov.
Analizele preliminare ale laptelui de la Olympus au ieşit bune, produsul neavând germeni patogeni, însă la ora actuală se aşteaptă şi rezultatele probelor prelevate de Protecţia Consumatorului la sfârşitul săptămânii trecute de la fabrica Olympus.
Suntem acum pe teren şi facem verificări la cele două şcoli din judeţul Braşov. Am propus suplimentar să facem analize şi la cutiile de hârtie în care se pune laptele. Aşteptăm în continuare rezultatul analizelor de la probele recoltate de la fabrica Olympus şi vom recolta probe şi din laptele primit astăzi (n.r. - vineri) de către elevii din Braşov“, a declarat pentru News.ro Sorin Susaru, şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Braşov.
Până la ora transmiterii acestei ştiri, patru dintre elevii Şcolii generale nr. 31 din cartierul braşovean Triaj au fost transportaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov.
Laptele La Dorna primit de copii este de tip UHT, care poate fi ţinut la temperatura camerei dacă nu este desfăcut. Laptele distribuit, vineri, în şcoli are termen de valabilitate până în iulie 2016. Pe etichetă este menţionat că doar dacă este desfăcut trebuie ţinut la frigider şi consumat în 2 - 3 zile.
În ultima perioadă, s-au înregistrat mai multe cazuri de toxiinfecţie alimentară la elevi din judeţele Galaţi şi Argeş, unde copiilor li s-a făcut rău la şcoală după ce au băut lapte primit prin programul "Cornul şi laptele".
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...