Mandatul de percheziţie la locuinţa asistentului maternal care o avea în plasament pe Sorina, fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă adoptată de o familie de români din SUA, viza strângerea de probe privind mai multe infracţiuni, printre care lipsirea de libertate, rele tratamente aplicate minorului, nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului, înşelăciune,
Conform documentului publicat de unul dintre grupurile de susţinere a fetiţei, dar şi în presa locală, emis în 19 iunie şi valabil 15 zile, la locuinţa asistentului maternal Mariana Şărămăt se presupunea că se găsesc bunuri sau înscrisuri cu valoare probatorie în cauză.
Procurorul urma să strângă probe cu privire la infracţiunile de lipsire de libertate în mod ilegal, nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului, înşelăciune, fals privind identitatea,uz de fals, împiedicarea accesului la învăţământul general obligatoriu şi rele tratamente aplicate minorului.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Mandatul este valabil 15 zile şi putea fi folosit o singură dată.
Avocatul Adrian Toni Neacşu a anunţat duminică, într-o postare pe Facebook, că a revizuit o plângere penală pe care un ONG o va depune la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie împotriva procurorului Maria Piţurcă, de la Parchetul Curţii de Apel Craiova,.care a preluat fetiţa de la asistentul maternal. El spune că există indicii că procurorul a folosit un mandat de percheziţie în mod abuziv şi, sub pretextul acestuia, a luat cu forţa şi ilegal fetiţa.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.