Medicul cardiolog Dragoş Vinereanu de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti afirmă că, după ce în perioada pandemiei de COVID-19 numeroşi pacienţi cu afecţiuni cardiace au renunţat la controalele medicale periodice, cazurile care se internează în prezent sunt mai grave, internările durează mai mult, iar prognosticul este mai rezervat.
”Nu neapărat că sunt mai pline, sunt mai grave cazurile şi e normal să fie aşa. Acelaşi lucru se întâmplă peste tot în lume şi se datorează faptul că în timpul pandemiei accesul la serviciile din spital a fost restricţionat din diferite motive pe care le comentăm de trei ani de zile şi, ca atare, pacienţii au stat acasă, au ajuns la decompensări şi patologia pe care o au în acest moment e mult mai gravă în momentul în care se internează decât înainte. Ca atare, durata de spitalizare este mai mare, timpul de compensare este mai lung şi prognosticul e mai prost”, a declarat medicul cardiolog Dragoş Vinereanu, marţi seară, la Medika Tv.
Evenimente
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Potrivit acestuia, COVID-19 a dus la o decompensare a pacienţilor cu afecţiuni cardio-vasculare, mai ales că studiile arată că pacienţii cu astfel de boli au contractat mai uşor boala cauzată de virului SARS-CoV-2 decât ceilalţi.
Medicul a subliniat că lipsa controalelor medicale periodice în perioada pandemiei de COVID-19 a dus la agravarea afecţiunilor în cazul multor pacienţi.
Urmărește-ne și pe Google News
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.