Poliţiştii au fost sesizaţi, duminică, de către preşedinta unei secţii de votare din Sectorul 3, că în jurul orei 21.40 s-a prezentat la o secţie de votare, o femeie, candidat la alegerile locale, care refuză să părăsească sala după închiderea secţiei, tulburând astfel ordinea şi liniştea publică. Este vorba despre o membră a USR Ştefania Danciu, candidata Alianţei Dreapta Unită la Consiliul Local Sector 3, au precizat surse, pentru News.ro. Ea nu a vrut să iasă din secţia de votare respectivă şi a avut un comportament agresiv, mai spun reprezentanţii Poliţiei Capitalei. În cele din urmă, Danciu a părăsit sala, însă în zona respectivă au venit alţi candidaţi la locale, printre care un bărbat de 38 de ani. Conflictul a degenerat în afara incintei secţiei de votare, iar bărbatul de 38 de ani a fost agresat fizic de un alt bărbat. Bărbatul care l-ar fi agresat fizic este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Şapte persoane, printre care preşedinta comisiei de votare şi candidatul la alegerile locale, au fost sancţionate contravenţional, conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„La data de 9 iunie 2024, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 11 Poliţie au fost sesizaţi, prin apel 112, de către preşedinta unei secţii de votare din Sectorul 3, cu privire la faptul că, în jurul orei 21.40 s-a prezentat la o secţie de votare, o femeie, candidat la alegerile locale, care refuză să părăsească sala după închiderea secţiei, tulburând astfel ordinea şi liniştea publică.  Poliţiştii din cadrul subunităţii care s-au deplasat cu operativitate la faţa locului au constatat că aspectele sesizate se confirmă. Din verificările efectuate, s-a stabilit faptul că, o femeie, candidat la alegerile locale refuză să iasă din secţia de votare, având un comportament agresiv”, arată comunicatului de presă al Poliţiei Capitalei.
Ulterior, Ştefania Danciu a părăsit incinta secţiei de votare, moment în care, în zona respectivă au venit şi alţi candidaţi la alegerile locale, printre care un bărbat în vârstă de 38 de ani.

Conflictul a degenerat şi în afara locaţiei, moment în care, bărbatul în vârstă de 38 de ani ar fi fost agresat fizic de un alt bărbat, mai spune sursa citată.
Astfel, jandarmii aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pentru protecţia secţiei de votare, au intervenit prompt pentru imobilizarea autorului agresiunii, întocmirea actelor necesare continuării cercetărilor şi predarea acestora către poliţişti.

Victimei i-au fost acordate îngrijiri medicale de către un echipaj de prim ajutor sosit la adresă, care l-a transportat la o unitate medicală pentru investigaţii suplimentare.
Bărbatul care l-ar fi agresat fizic este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

De asemenea, şapte persoane, printre care preşedinta comisiei de votare şi candidatul la alegerile locale, au fost sancţionate contravenţional, conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, mai spune sursa menţionată.
„Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Secţiei 11 Poliţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice”, conchide comunicatul de presă al Poliţiei Capitalei.

Pe 4 iunie, pe pagina de Facebook a USR Sector 3, scria că „Ştefania Danciu este cea mai tânără candidată la Consiliul Local Sector 3 din partea Alianţei Dreapta Unită.

„A decis să se implice în politică pentru că, fiind cadru didactic, s-a săturat să asiste la indiferenţa administraţiei publice locale faţă de educaţie. Ştefania îşi doreşte să-şi desfăşoare orele într-o şcoală sigură pentru elevi, într-o şcoală dotată cu echipamente performante, fără să mai fie nevoită să achiziţioneze materialele didactice şi consumabilele din salariul ei sau din «fondul clasei». Cea mai mare dorinţă a ei este ca elevii de care s-a ataşat atât de mult să aibă parte de o educaţie pentru viitor, să beneficieze de o masă caldă sănătoasă şi de cursuri extracurriculare, indiferent de situaţia materială a părinţilor. Totodată, şi-ar dori ca profesorii să se bucure de mai multă recunoaştere şi susţinere a eforturilor lor constante din partea administraţiei publice”, mai precizează postarea de pe reţeaua de socializare.
 

 

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.