Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România solicită Ministerului Sănătăţii şi direcţiilor de sănătate publică să asigure măsuri de protecţie a cadrelor medicale, în contextul în care tot mai mulţi români revin în ţară, iar numărul cazurilor confirmate cu coronavirus este în creştere. "Colegii din ţară ne anunţă că situaţia cu echipamentele de protecţie a personalului medical este departe de a fi cea relatată de autorităţi în conferinţe de presă şi comunicate oficiale. În unele spitale la solicitările angajaţilor li s-a răspuns că «....-nu e nevoie de niciun echipament special, e suficient să ai o mască chirurgicală şi un dezinfectant...»", afirmă sindicaliştii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România, federaţie sindicală a medicilor, farmaciştilor, biologilor şi a altor categorii de personal cu studii superioare, îşi exprimă îngrijorarea referitor la situaţia protecţiei personalului angajat în unităţile spitaliceşti în faţa epidemiei de  coronavirus.
 
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
"Colegii din ţară ne anunţă că situaţia cu echipamentele de protecţie a personalului medical este departe de a fi cea relatată de autorităţi în 
conferinţe de presă şi comunicate oficiale. În unele spitale la solicitările angajaţilor li s-a răspuns că «....-nu e nevoie de niciun echipament special, e suficient să ai o mască chirurgicală şi un dezinfectant...». Masca simplă chirurgicală este ineficientă în faţa virusului, (mai ales în 
situaţia cînd ai de consultat mai mulţi pacienţi posibil infectaţi) acest lucru l-au relatat specialiştii încă de acum câteva săptămâni", arată sursa citată.
 
Reprezentanţii medicilor spun că măştile şi echipamentele speciale care ar fi eficiente încă nu au ajuns în spitale. 
 
"Având în vedere numărul mare de cetăţeni români care ajung în fiecare zi în ţară, dar şi numărul tot mai mare de cazuri confirmate, solicităm ca Ministerul Sănătăţii şi direcţiile de sănătate publică, precum şi autorităţile locale să acorde o atenţie sporită protecţiei personalului medical. 
Situaţia în care personalul medical s-ar infecta în număr mare ar aduce la o criză acută în tot sistemul medical şi ar pune cetăţenii într-o situaţie 
dramatică. În concluzie, revenim cu cererea imperativă de a se asigura măsuri urgente de protecţie a personalului medical, în toate instituţiile sanitare din ţară", mai spun reprezentanţii CFSMR.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.