Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, decizional proiectul de lege care prevede un cuantum de 22 de lei pentru alocaţia de hrană pentru copiii din serviciile de zi publice, pentru copiii şi tinerii pentru care s-a stabilit o măsură de protecţie specială într-un serviciu public de tip rezidenţial şi pentru copiii aflaţi în case de tip familial. Legea merge la promulgare. Prim-ministrul Nicolae Ciucă a anunţat că această face parte din pachetul „Sprijin pentru România” în vederea protejării populaţiei vulnerabile.
Iniţiativa legislativă are ca obiect de reglementare modificarea alin.(1) al art.129 din Legea nr.272/2004, urmărindu-se includerea în categoria cheltuielilor care pot fi asigurate din alocaţia lunară de plasament plătită furnizorilor de servicii sociale, în scopul asigurării unor drepturi sociale pentru copiii şi tinerii pentru care s-a stabilit o măsură de protecţie specială ori pentru mamele aflate în centre maternale, a cheltuielilor pentru întreţinere-încălzire, apă caldă şi energie electrică şi transport.
„Cuantumul alocaţiei de hrană pentru copiii din serviciile de zi publice şi pentru copiii şi tinerii pentru care s-a stabilit o măsură de protecţie specială într-un serviciu public de tip rezidenţial, pentru copiii aflaţi în case de tip familial, precum şi pentru mamele protejate în centre maternale este de 22 de lei. Cuantumul alocaţiei de hrană pentru copiii din serviciile de zi este aplicabil şi copiilor din creşe şi alte unităţi de educaţie timpurie”, potrivit proiectului de lege.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Această valoare va fi actualizată de către Executiv, prin hotărâre.
„Nivelul minim al alocaţiei zilnice de hrană pentru consumurile colective din instituţiile şi unităţile publice şi private de asistenţă socială destinate persoanelor adulte, persoanelor adulte cu dizabilităţi şi persoanelor vârstnice, se stabileşte în cuantum de 22 de lei. Sumele destinate acoperirii cheltuielilor pentru alocaţia zilnică de hrană se suportă din aceleaşi fonduri din care sunt finanţate instituţiile şi unităţile publice de asistenţă socială”, mai indică sursa citată.
Votul Camerei Deputaţilor a fost decizional şi astfel legea merge la promulgare.
Premierul Nicolae Ciucă a precizat că această măsură face parte din pachetul „Sprijin pentru România”.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.