Mai multe educatoare din Buzău au amenajat, într-o sala situată la subsolul unei pensiuni în care sunt cazaţi refugiaţi ucraineni, o grădiniţă pentru copiii fugiţi din calea războiului. Amenajarea s-a făcut cu materiale provenite din unităţile şcolare la care acestea îşi desfăşoară activitatea în mod regulat, iar educatoarele desfăşoară activităţi, ca voluntari, cu copiii refugiaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
 
Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
"Am amenajat totul noi, din materiale pe care le aveam în grădiniţele unde ne desfăşurăm activitatea. Aici nu era nimic, pereţii erau goi şi luni am amenajat cu covoare, mobilier pe care la noi la grădiniţă l-am schimbat, dar ştiţi cum e românul, l-am mai păstrat şi pe cel vechi şi uite că a fost de folos, scăunele, materiale didactice, jocuri, jucării. Am venit aici luni cu maşinile pline”, a declarat Gabriela Popa, educatoare la Grădiniţa cu Program Prelungit nr 3 din Buzău.
 
FOTO: Ciprian Sterian
FOTO: Ciprian Sterian
 
În grădiniţa proaspăt amenajată la subsolul unităţii hoteliere care cazează refugiaţi ucraineni vin aproximativ 20 de copii, singuri sau însoţiţi de părinţi. Alături de ei, conform unui grafic alcătuit ad-hoc se află în fiecare zi câte două educatoare care au ales să facă voluntariat pentru a-i ajuta pe copii să depăşească drama prin care trec.
 
FOTO: Ciprian Sterian
FOTO: Ciprian Sterian
 
"Ne-am făcut un grafic între noi, care cum avem timp, dar nici să nu fim aici multe, ci doar câte două. Copiii mi s-au părut oarecum reticenţi la început, pentru că probabil sunt şi speriaţi. De exemplu, o colegă a scăpat pe jos ceva când aduceam aici materialele pe scări şi au avut o reacţie aşa ciudată, au pus mâinile la urechi şi s-au lipit de perete, ceea ce m-a emoţionat teribil. Acum parcă şi-au mai revenit pentru că noi nu ne înţelegem cu ei decât prin limbajul semnelor, venim, îi luăm în braţe, îi mângâiem, ei vin, ne iau de mână, ne duc pe aici, ne arată una alta. Încercăm să îi implicăm în diverse activităţii”, a mai declarat educatoarea Gabriela Popa.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.