Bursa Română de Mărfuri (BRM) a anunţat miercuri, ca reacţie la ancheta DIICOT, că a organizat licitaţia privind vânzarea de fier vechi provenit din tăierea a 2.450 de vagoane pe roţi proprii ”conform reglementărilor în vigoare şi respectând instrucţiunile primite de la CFR Marfă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Precizările vin în contextual în care peste 60 de percheziţii au avut loc miercuri dimineaţă, în Bucureşti şi în nouă judeţe, într-un dosar al DIICOT vizând CFR Marfă şi privind vânzarea unor vagoane de tren de marfă la un preţ subevaluat, la fier vechi.

Bursa Română de Mărfuri a organizat pe 16 august 2016 o licitaţie deschisă pentru vânzarea de ”fier vechi provenit din tăierea a 2.450 de vagoane pe roţi proprii care îndeplinesc condiţiile de casare, ordonator fiind CFR Marfă”.

Evenimente

14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Licitantul câştigător a fost Remat SA Călăraşi.

”BRM nu răspunde şi nu are informaţii despre derularea ulterioară a contractului nici în ceea ce priveşte cantităţile livrate şi nici referitor la tipurile şi calitatea vagoanelor livrate”, precizează reprezentanţii BRM, într-un comunicat.

BRM menţionează că a pus la dispoziţia autorităţilor toate informaţiile şi documentele solicitate referitor la organizarea acestei licitaţii şi ”este la dispoziţia autorităţilor competente pentru orice fel de alte informaţii şi detalii”.

Întreaga conducere executivă a CFR Marfă, în frunte cu fostul director general Mihuţ Crăciun, ar fi implicată în gruparea infracţională vizată de percheziţiile care au loc, miercuri, în Bucureşti şi în nouă judeţe, potrivit procurorilor DIICOT.

Potrivit acestora, anul trecut s-a constituit un grup infracţional organizat, implicând factori de decizie de la nivelul central şi teritorial al societăţii de transport, având ca scop subevaluarea bunurilor din patrimoniul societăţii, cu prilejul operaţiunilor de vânzare-cumpărare a 2.450 de vagoane destinate casării, în folosul companiei REMAT Călăraşi.

Prejudiciul în acest caz depăşeşte şase miloane de euro. Întreaga conducere executivă a CFR Marfă, în frunte cu fostul director general Mihuţ Crăciun, este implicată într-o grupare infracţională constituită în cursul anului 2016 la nivelul ”CFR MARFĂ” S.A, având ca scop subevaluarea bunurilor din patrimoniul societăţii, cu prilejul operaţiunilor de vânzare-cumpărare a 2.450 de vagoane destinate casării, în folosul SC REMAT S.A. Călăraşi, spun procurorii DIICOT. CFR Marfă susţine că în consiliul de administraţie al companiei urmează să fie luată o decizie cu privire la numirea unei conduceri interimare a societăţii

Referitor la percheziţiile efectuate, CFR Marfă a precizat că vagoanele respective îndeplineau condiţiile de casare.

”Contractul de vânzare-cumpărare care face obiectul dosarului anchetat de DIICOT are ca obiect valorificarea prin vânzare a fierului vechi provenit din tăierea a 2450 de vagoane de marfă care îndeplinesc condiţiile de casare şi care nu mai prezintă utilitate funcţională în condiţiile concrete ale activităţii proprii”, se arată în comunicatul CFR Marfă.

În contextul în care, la sediile centrale şi teritoriale ale companiei au loc percheziţii, fiind o anchetă în curs de desfăşurare, reprezentanţii CFR Marfă au anunţat că ”nu pot face alte declaraţii referitoare la acest subiect”.

Totodată, consiliul de administraţie CFR Marfă ”urmează să adopte o decizie cu privire la numirea unei conduceri interimare a societăţii”.

Mihuţ Crăciun a fost revocat din funcţia de director general al CFR Marfă în decembrie 2016, la şase luni de la numire.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.