Municipiul Braşov va beneficia de o aplicaţie mobilă care va oferi în timp real date despre transportul în comun şi va transmite alerte când autobuzele nu ajung la ora programată. Ideea a fost propusă în cadrul unui proiect de bugetare participativă şi a fost votată de localnici, urmând a fi finanţată cu 500.000 de lei, bani de la bugetul local. Un alt proiect care va fi finanţat la propunerea localnicilor are în vedere realizarea unor staţii de spălare a bicicletelor în trei parcuri considerate puncte de referinţă pentru practicanţii ciclismului montan în zona Braşovului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Realizarea unei aplicaţii dedicate transportului în comun care să ofere acces la informaţii actualizate în timp real despre reţeaua de transport a Regiei de Transport public din municipiu (RATBV) a fost cel mai votat dintre proiectele propuse în cadrul unui programul de bugetare participativă în cadrul căruia Primăria Braşov finanţează implementarea proiectelor votate de braşoveni.
 
Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Aplicaţia ”va furniza estimări precise ale timpului de sosire în staţiile selectate, utilizând date în timp real şi dispozitive care transmit locaţia autobuzelor”, iar în cazul apariţiei unor întârzieri, aplicaţia va trimite o notificare, informează Primăria Braşov.
 
Ideea dezvoltării acestei aplicaţii a fost propusă de o echipă de opt tineri care au vârste între 15 şi 18 ani. Primarul Allen Coliban afirmă că ideea ”este o sursă de inspiraţie pentru operatorul de transport, care deja a demarat procedurile pentru implementarea unei astfel de aplicaţii”.
 
Un alt proiect votat de braşoveni, care va fi finanţat tot cu jumătate de milion de lei, prevede amplasarea a 30 de cişmele urbane în zone cu trafic pietonal intens, inclusiv parcuri, pieţe, zone turistice, în proximitatea şcolilor şi instituţiilor publice. Fiecare cişmea va fi conectată la reţeaua locală de apă şi va fi proiectată să reziste condiţiilor meteorologice variabile şi uzurii.
 
 
Un al treilea proiect câştigător propune amenajarea a trei puncte de spălare a bicicletelor, cu câte două staţii în Parcul Noua, parcul La Iepure şi Parcul Schaeffler - Livada Poştei, zonele care reprezintă puncte de referinţă pentru practicanţii ciclismului montan, fiind puncte de acces către traseele de ciclism montan.
 
”În prima etapă a programului de bugetare participativă, cea de propuneri, au fost înregistrate 51 de idei de proiecte. Dintre acestea, 14 au fost declarate neeligibile deoarece erau propuse de către persoane care nu erau cetăţeni ai Braşovului, alte 13 au fost doar nişte simple idei, fără a da detalii suplimentare. Ulterior, cele 26 de proiecte rămase au fost evaluate de experţi independenţi şi specialişti din primărie care au evaluat posibilitatea implementării lor, astfel că în etapa finală, cea a votului, au ajuns 11 proiecte. Le reamintim braşovenilor că Programul de bugetare participativă nu este un program de acordare a unor finanţări nerambursabile, cum este cazul proiectelor culturale sau sportive, ci în cadrul lui, municipalitatea implementează propunerile făcute şi votate de cetăţeni”, precizează Primăria Braşov.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.