Muncitorii pakistanezi bolnavi de COVID-19 internaţi în Spitalul Judeţean Brăila au distrus saloanele în care sunt internaţi, iar conducerea Consiliului Judeţean spune că se va adresa firmei angajatoare, cât şi Ambasadei Pakistanului la Bucureşti pentru a plăti daunele produse.
Un număr de 41 de muncitori pakistanezi confirmaţi cu COVID-19 internaţi în Spitalul judeţean Brăila au produs distrugeri în saloanele în care sunt internaţi, în condiţiile în care secţia respectivă este inaugurată chiar la începutul pandemiei. Ei au distrus plasele de ţânţari, au fumat în saloane, au stricat mobilierul, saltelele şi lenjeria, au aruncat cu mâncare în personalul medical.
Ca urmare, preşedintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, a spus că va încerca să recupereze pagubele create de pakistanezi de la firma angajatoare, dar va înştiinţa şi Ambasada Pakistanului.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
"S-a creat o situaţie neplăcută, cei 41 de muncitori, nefiind vorbitori de limba română şi într-o mică măsură vorbitori de engleză, ne-am înţeles foarte greu cu ei. Marea majoritate sunt fumători, sunt asimptomatici, deci pe picioarele lor, dat fiind că perioada de spitalizare este foarte mare, pe fondul plictiselii probabil au încercat să îşi facă o viaţă mai bună şi au afectat şi cadrele medicale şi saloanele în care sunt internaţi. Au fumat pe geam, au fumat în saloane, s-a declanşat sistemul de alarmă la incendii şi noroc ca am prevăzut şi am oprit apa pe sistem că altfel aveam doar apă în tot acel pavilion nou. Au agresat unele cadre medicale, pe motiv că nu le place mâncarea, dar este aceeaşi mâncare pe care o consumă toţi pacienţii internaţi. Am anunţat toate instituţiile abilitate, Poliţie, Jandarmerie, i-am potolit iniţial, iar apoi au început iar”, a declarat preşedintele CJ Brăila Iulian Chiriac.
Autorităţile brăilene speră ca, după cele 14 zile de internare, cei 41 de muncitori să fie testaţi negativ şi să fie externaţi, pentru a se putea face o evaluare a pagubelor, iar apoi să se încerce recuperarea acestor pagube de la societatea angajatoare sau chiar de la Ambasada Pakistanului la Bucureşti.
"Sper să îi testăm săptămâna aceasta, să se fi negativat, să îi externăm la 14 zile, apoi să facem o evaluare a pagubelor pe care să o transmitem firmei angajatoare, dar şi Ambasadei Pakistanului pentru că trebuie să recuperăm respectivele pagube de la cineva. Este un corp nou nouţ dat în folosinţă de puţin timp şi e păcat să stricăm anumite lucruri făcute din banii contribuabililor români. Eu nu cred că un pacient român în spitale din Franţa sau Germania se comportă ca aceşti pakistanezi”, a mai spus preşedintele CJ Brăila.
Nu în ultimul rând, preşedintele CJ Brăila a afirmat că Ministerul Sănătăţii ar fi trebuit să aibă un plan pentru acest tip de pacienţi, asimptomatici şi recalcitranţi, care ar fi trebuit să beneficieze de tratament medical în condiţii sporite de securitate.
"M-aş fi aşteptat pentru astfel de situaţii speciale Ministerul Sănătăţii să aibă un plan, să fie relocaţi într-un spaţiu închis, unde să fie trataţi în alte condiţii de securitate pentru că lucrurile pot degenera şi trebuie protejate si cadrele medicale”, a susţinut preşedintele Consiliului Judeţean Brăila.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.