Procurorul general, Bogdan Licu, a afirmat, vineri seară, că nu-şi explică de ce poliţiştii nu au intervenit mai repede în cazul fetei dispărute de la Caracal, în condiţiile în care Constituţia prevede că se poate acţiona şi fără autorizaţia instanţei de judecată, dacă este vorba despre protejarea unei vieţi. Licu a revenit asupra declaraţiei potrivit căreia suspectul din acest caz ar fi fost cercetat de DIICOT într-un caz de trafic de persoane, spunând că a verificat şi informaţia nu se confirmă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Bogdan Licu a revenit, vineri seară, tot la Antena 3, asupra declaraţiei anterioare, când a spus că suspectul din cazul de la Caracal era deja cercetat de DIICOT.

„S-a înţeles faptul că acest ucigaş era pe o listă de suspecţi în dosarul DIICOT. Am luat legătura cu cei de la DIICOT şi nu exista o listă cu suspecţi în cazul precedentei dispariţii”, a spus Licu.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Ucigaşul nu era pe lista de suspecîi, nu era o listă de suspecţi în cazul precedentei dispariţii.

El a explicat că în acel caz al fetei de 18 ani dispărută în urmă cu câteva luni dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Craiova, iar în 30 mai a fost trimis la DIICOT, existând indicii că tânăra a fost luată în scopul traficării de către proxeneţi.

"DIICOT nu a stabilit o lista de suspecţi în acest caz. Ieri a apărut cazul fetei de 15 ani. Procurorii DIICOT Craiova au aflat, părea similar cazul cu speţa lor şi s-au autosesizat pentru că în ambele situaţii în imaginile video de pe camerele de supraveghere apărea un Renault gri", a declarat Licu, adăugând că din acel unghi de filmare nu putea fi văzut numărul de înmatriculare.

El a relatat că joi după-amiază dosarul a fost inregistrat la parchetul judecătoriei Caracal, în jurul orei 15.00, dupa aproximativ 3 ore de la apelul telefonic ale fetei de 15 ani la 112. Vizualizând zona s-a descoperit acest Renault şi urmărind maşina, în jurul orei 1:00, s-a stabilit locaţia ucigaşului.

În ceea ce priveşte intervenţia poliţiştilor, acesta a spus că nu-şi explică de ce s-a întârziat.

”Constituţia permite ca în caz de infracţiune flagrantă, mai ales când e vorba de protejarea unei vieţi, poţi interveni, ca organ de poliţie, fără autorizaţia instanţei de judecată”, a mai spus Licu.

Procurorul general a mai afirmat că cercetarea nu a fost finalizată la faţa locului, fiind extrem de important să se preleveze toate probele şi datele necesare în ancheta viitoare a presupuselor omoruri.

Şeful Poliţiei Române, chestorul Ioan Buda, a admis că poliţiştii puteau intra la locuinţa bărbatului din Caracal suspectat că a ucis o adolescentă de 15 ani pe care a răpit-o, dar au aşteptat decizia procurorului, acesta fiind motivul pentru care intervenţia a avut loc la ora 6:00 şi nu la ora 4:00, când au ajuns. Buda a declarat că poliţiştii au aflat vineri, în intervalul 2:00 - 3:00, adresa exactă la care se afla adolescenta, în jurul orei 3:30 a fost emis mandatul de percheziţie, iar la ora 4:00, echipajele de poliţiei şi procurorul au ajuns la locuinţa suspectului, intervenţia având loc la ora 6:00, când a dispus procurorul de caz.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.