Poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Brigada de Poliţie pentru Transportul Public au prins, pe 27 ianuarie, în flagrant un bărbat de 42 de ani, imediat după săvârşirea unei infracţiuni de furt calificat, în Sectorul 3. El a sustras telefonul mobil din buzunarul hainei unei femei în vârstă de 69 de ani, în timp ce urcau într-un mijloc de transport în comun, pe o stradă din Sectorul 3. Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„La data menţionată, în jurul orei 15.00, poliţiştii Brigăzii de Poliţie pentru Transportul Public, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au prins în flagrant un bărbat imediat după ce acesta, profitând de neatenţia unei femei în vârstă de 69 de ani, i-a sustras un telefon mobil din buzunarei hainei, în timp ce urcau într-un mijloc de transport în comun, pe o stradă din Sectorul 3. Cel în cauză a fost identificat, fiind vorba despre un bărbat, în vârstă de 42 de ani, cunoscut cu preocupări de natură infracţională”, arată comunicatul de presă al Poliţiei Capitalei.

Atât bănuitul de 42 de ani, cât şi femeia în vârstă de 69 de ani, au fost conduşi la sediul Brigăzii de Poliţie pentri Transportul Public, în vederea audierii.

În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, faţă de acesta fiind dispusă, ulterior, măsura arestului preventiv, pentru 30 de zile, mai indică sursa citată.

Prejudiciul a fost recuperat şi predat persoanei vătămate.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Brigăzii de Poliţie pentru Transportul Public, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Poliţia Capitalei mai precizează că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Recomandările Poliţiei Capitalei:

„- când aşteptaţi autobuzul sau alt mijloc de transport în comun în staţii aglomerate, daţi dovadă de vigilenţă şi atenţie faţă de conduita persoanelor de lângă dumneavoastră;

- evitaţi să citiţi în mijloacele de transport în comun deoarece atenţia vă este diminuată şi puteţi deveni cu uşurinţă victimele hoţilor de buzunare;

- dacă în aglomeraţie vă simţiţi înconjuraţi de persoane dubioase căutaţi să vă schimbaţi locul;

- poziţionaţi poşeta/geanta în faţa dumneavoastră, iar dacă e posibil, între corp şi un element fix in autovehicul;

- dacă vă aşezaţi pe scaun, ţineţi bagajele în braţe, în nici un caz spre exterior ori spre vecinul de scaun;

- când poziţia unui călător vă impune să vă îndepărtaţi de bagaje, sau să vă schimbaţi poziţia, evitaţi-l;

- nu purtaţi portofelul, banii ori telefonul mobil în buzunarul de la spatele pantalonilor; acesta este vulnerabil la urcarea şi coborârea din mijloacele da transport în comun;

- nu purtaţi bani sau valori în buzunarele laterale ale hainelor, paltoanelor sau gecilor, acestea fiind locurile cele mai vulnerabile şi cel mai des vizitate de către hoţi;

- dacă transportaţi sume mari de bani, evitaţi deplasarea cu mijloacele de transport în comun; apelaţi la o cunoştinţă cu autoturism, sau luaţi un taxi, preferabil de la o companie cunoscută, de notorietate, unde vă veţi aşeza pe locurile din spate;

- dacă sunteţi obosiţi, evitaţi să vă aşezaţi pe scaun, pentru a nu adormi;

- dacă circulaţi la ore târzii, când sunt puţini călători, aşezaţi-vă cât mai aproape de conducătorul auto sau lângă alţi pasageri care vă inspiră încredere”.
 

 

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.