La proba obligatorie a profilului de la examenul de Bacalaureat, susţinută miercuri, la matematică sau istorie, au fost prezenţi peste 120.000 de candidaţi, respective 95,5 la sută dintre cei înscrişi, 55 dintre aceştia fiind eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă, a anunţat Ministerul Educaţiei.
Potrivit datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, dintre cei 125.840 de candidaţi înscrişi pentru susţinerea testelor scrise la una dintre cele două discipline, miercuri s-au prezentat 120.176 de candidaţi, 5.609 au absentat şi 55 au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă.
Alţi 11.798 de candidaţi şi-au echivalat notele obţinute în sesiunile anterioare, a precizat Ministerul Educaţiei.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Prima sesiune a examenului de Bacalaureat se încheie vineri, cu proba la alegere a profilului şi specializării. Candidaţii vor susţine examenul scris la una dintre disciplinele: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Sociologie şi Psihologie.
Rezultatele la Bacalaureat vor fi afişate în 12 iulie, până la ora 16.00, şi în aceeaşi zi pot fi depuse eventualele contestaţiile. Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi afişate în 16 iulie.
Dintre candidaţii înscrişi la Bacalaureat, aproape 115.000 sunt din promoţia curentă, iar restul au absolvit anii trecuţi, dar nu au promovat examenul.
Candidaţi eliminaţi din examen pentru fraudă sau tentative de fraudă nu mai pot participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.
Absolvenţii de liceu promovează examenul de Bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, mai multe condiţii: au susţinut toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale şi au obţinut unul dintre nivelurile de competenţă - experimentat, avansat sau mediu; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea; au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.
Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de Bacalaureat.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.