Primele rezultate ale examenului de bacalureat, susţinut de peste 136.800 de candidaţi din toate promoţiile, au fost afişate miercuri în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro. În cursul zilei, între orele 12:00-16:00, vor putea fi depuse contestaţiile. Media generală 10 la examenul de bacalaureat a fost obţinută de 104 absolvenţi. Rata de promovare, înainte de contestaţii, înregistrată de absolvenţii care au finalizat studiile liceale în promoţia 2017-2018 şi au susţinut probele examenului de Bacalaureat în prima sesiune este de 72,7%, au transmis, miercuri, reprezentanţii MInisterului Educaţiei Naţionale. Rata de promovare, incluzând şi elevii care au provenit din promoţiile anterioare, este de 67,7%. În Capitală, 72,86% dintre elevi au promovat Bacalaureatul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Potrivit MEN, rata de promovare înaintea contestaţiilor înregistrată de absolvenţii care au finalizat studiile liceale în promoţia 2017-2018 şi au susţinut probele examenului de Bacalaureat în prima sesiune este de 72,7%, în timp ce rata de promovare, incluzând şi elevii care au provenit din promoţiile anterioare, este de 67,7%. 

”Menţionăm că ratele finale de promovare în anii precedenţi au fost de 71,4% în 2017, 66,7% în 2016, 66,4% în 2015 şi 59,3% în 2014. S-au înregistrat 104 medii de 10”, au transmis reprezentanţii MEN. 

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Potrivit acestora, din totalul celor 136.866 de candidaţi înscrişi, s-au prezentat 123.615 candidaţi. Au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă 117 candidaţi. Aceştia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale Bacalaureatului.

Procente ridicate de promovare s-au înregistrat în judeţele Cluj (81,14%), Iaşi (80,27%) şi Brăila (77,13%). Rata de promovare în Capitală este de 72,86%.

REZULTATE PE JUDEŢE

ARAD: Doar 59,2 la sută dintre candidaţi au promovat examenul, fiind cele mai slabe rezultate din ultimii ani

Peste 40 la sută dintre candidaţii care au susţinut examenul de bacalaureat în judeţul Arad nu au reuşit să obţină medii egale sau mai mari de 6,00, astfel că rata de promovare este cea mai mică din ultimii trei ani.

 

Potrivit rezultatelor publicate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad, doar 1.564 de elevi au fost declaraţi promovaţi. Astfel, promovabilitatea în judeţ este de 59,2 la sută, cea mai mică din ultimii trei ani.

ARGEŞ: Şase medii de 10; patru elevi sunt de la acelaşi liceu

Şase dintre candidaţii care au susţinut examenul de bacalaureat în judeţul Argeş au bţinut medii de 10. În schimb, în mai multe licee din judeţ niciun candidat nu a fost declarat reuşit în această sesiune a bacalaureatului.

Şase dintre absolvenţii de liceu care s-au înscris la examenul de bacalaureat în această sesiune în judeţul Argeş au reuşit să promoveze cu media 10. Patru dintre aceştia sunt absolvenţi ai aceluiaşi liceu, respectiv Colegiul Naţional „Ion C. Brătianu” din Piteşti. Ceilalţi doi au absolvit Colegiul Naţional „Zinca Golescu” din Piteşti, respectiv Liceul Teoretic „Iulia Zamfirescu” din Mioveni.

BACĂU: Nouă elevi au obţinut media 10, rata de promovare este de 77,26 la sută

Nouă elevi din judeţul Bacău au obţinut media 10 la examenul de bacalaureat, rata de promovare fiind de 77,26 la sută.

Trei dintre mediile de 10 au fost obţinute de candidaţi de la Colegiul Naţional Dimitrie Cantemir din Oneşti. Câte două medii maxime au fost înregistrate la colegiul Ferdinand I şi la colegiul Gheorghe Vrănceanu, ambele din municipiul Bacău, iar celelalte două medii de 10 au fost obţinute de candidaţi de la liceul Spiru Haret din Moineşti şi colegiul Pedagogic din Bacău.

BOTOSANI: Trei elevi au obţinut media 10, rata de promovare este de 70,96 la sută

Trei elevi din judeţul Botoşani au obţinut media 10 la examenul de bacalaureat, iar rata de promovare este de 70,96 la sută.

Toţi cei trei elevi cu medii maxime provin de la liceul Regina Maria din oraşul Dorohoi.

BRĂILA: Locul 4 la nivel naţional ca rată de promovare

Un absolvent de liceu din judeţul BrĂila a obţinut media 10 la bacalaUreat, judeţul înregistrând o rată de promovare de 77.13 la sută, care îl plasează pe locul 4 la nivel naţional, după Cluj, Iaşi şi Bacău.

Potrivit datelor furnizate de ISJ Brăila, rata de promovare la nivelul acestui judeţ este de 77,13%, peste media naţională de 67,77%.

BUZĂU - Rata de promovare 73,8%. La Liceul "B.P. Hasdeu", toţi elevii au promovat, iar la două licee niciunul dintre cei care au susţinut examenul nu a promovat

Procentul de promovare la bacalaureat la Buzău este 73.8 la sută, trei elevi de la Colegiul Naţional Bogdan Petriceicu Hasdeu obţinând media 10. De altfel, Colegiul Hasdeu este singurul din Buzău care are rata de promovare de sută la sută. La două licee din judeţ, niciunul dintre cei care au susţinut examenul nu a obţinut media necesară.

CĂLĂRAŞI: Doi candidaţi au obţinut media maximă la examen. Rata de promovare este de sub 50 la sută

Rata de promovare a examenului de bacalaureat în judeşul Călăraşi, înainte de contestaţii, este de 49,4 la sută, doi dintre candidaţi reuşind să obţină media maximă.

Conform rezutatelor publicate de Ministerul Educaţiei, din totalul de 1588 de candidaţi înscrişi în aceatsă sesiune la examenul de bacalaureat în judeţul Călăraşi doar 771 au reuşit să obţină medii peste 6.

Constanţa: Rata de promovare înainte de contestaţii este 61 la sută. Doi elevi au avut media 10

Rata de promovare la examenul de bacalaureat în judeţul Constanţa, înainte de contestaţii, este de 61 la sută, cu un procent mai scăzut decât anul trecut, doi elevi, ambii de la acelaşi liceu, reuşind să obţină media 10.

La nivelului judeţului au fost obţinute două medii de 10. Este vorba de Horia Claudiu Culea şi Ana Maria Milcu, ambii de la Liceul Internaţional de Informatică din Constanţa.  De asemenea, 601 elevi au obţinut medii între 9 şi 9.99, 805, între 8 şi 8.99, 797 de elevi au avut medii între 7 – 7.99, iar 578 de elevi, între 6 – 6.99. Totodată, 1776 de elevi au fost respinşi, iar 532 nu s-au prezentat.

DAMBOVIŢA: Doi candidaţi au obţinut media maximă la examen. Rata de promovare este de sub 50 la sută

Rata de promovare a examenului de bacalaureat în judeşul Călăraşi, înainte de contestaţii, este de 49,4 la sută, doi dintre candidaţi reuşind să obţină media maximă.

Conform rezutatelor publicate de Ministerul Educaţiei, din totalul de 1588 de candidaţi înscrişi în aceatsă sesiune la examenul de bacalaureat în judeţul Călăraşi doar 771 au reuşit să obţină medii peste 6.

DOLJ: Procentul de promovare la bacalaureat este de 65 la sută. Două eleve au obţinut media 10

Rata de promovare la examenul de bacalaureat în judeţul Dolj, înainte de contestaţii, este de 65 la sută, două eleve reuşind să obţină media 10. În şase unităţi de învăţământ promovabilitatea a fost de peste 90 la sută, iar în 10 între zero şi 20 la sută.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, în urma centralizării notelor obţinute de absolvenţii de liceu, gradul de promovare înregistrat în judeţul Olt, înainte de contestaţii, este de 65,03 la sută. La nivelului judeţului au fost obţinute două medii de 10, este vorba de Maria Iulia Roşu de la Colegiul Naţional ”Elena Cuza” Craiova şi de Mădălina Georgiana Putere de Colegiul Naţional ”Fraţii Buzeşti” Craiova.

GALAŢI: Aproape 75% dintre candidaţi au promovat examenul de bacalaureat, fiind înregistrată o singură medie de 10.00

Rata de promovare a examenului de bacalaureat, în judeţul Galaţi, înainte de contestaţii este de 74,52%, fiind înregistrată o singură medie de 10.00, în timp ce la un liceu din Iveşti niciunul dintre cei doi candidaţi nu au obţinut medii de promovare.

Potrivit datelor comunicate, miercuri, de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi, rata de promovare a examenului de bacalaureat, la nivelul judeţului, înainte de contestaţii, este de 74,52 la sută.

GIURGIU: Doar puţin peste 40 la sută dintre candidaţi au reuşit să promoveze examenul

Mai puţin de jumătate dintre candidaţii care s-au înscris la examenul de bacalaureat în această sesiune în judeţul Giurgiu au reuşit să promoveze, cea mai mare medie obţinută la nivelul acestui judeţ fiind 9,91.

În Giurgiu rata promovabilităţii la examenul din această sesiune este, înaintea contestaţiilor, de puţin peste 40 la sută.

Cea mai mare medie obţinută în această sesiune a examenului de bacalaureat în judeţul Giurgiu este 9,91, reuşita aparţinând unei absolvente a Liceului Teoretic „Dimitrie Bolintineanu” din Bolintin Vale.

IALOMIŢA - Rata de promovare cu 11% mai mică decât anul trecut

În Ialomiţa, procentul de promovare la bacalaureat este de 62.75 la sută,cu circa 11 procente mai mic decât anul trecut când au promovat, înainte de contestaţii, 73.72 dintre liceeni. Trei elevi au media 10 în acest judeţ.

IAŞI - Opt elevi cu media 10; rată de promovare de sută la sută la trei colegii

Opt elevi din judeţul Iaşi au reuşit să obţină media 10 la examenul de bacalaureat, patru dintre aceştia provenind de la Colegiul Naţional din Iaşi.

NEAMŢ: Patru absolvenţi de 10. Rata de promovare este de 67,66

Patru absolvenţi de liceu din judeţul Neamţ au obţinut media 10 la examentul de bacalaureat, trei dintre ei provenind de la aceeaşi unitate de învăţământ.

Rata de promovare în judeţul Neamţ este de 67,66 la sută. Din cei patru candidaţi cu medii maxime, trei provin de la Colegiul naţional Petru Rareş, iar unul de la Liceul Teologic ortodox, ambele unităţi de învăţământ fiind din municipiul Piatra Neamţ.

OLT: Rata de promovare la examenul de bacalaureat a fost de 64 la sută, mai mare ca anul trecut. O elevă a obţinut media 10

Rata de promovare la examenul de bacalaureat în judeţul Olt, înainte de contestaţii, este de 64 la sută, mai ridicată cu un procent faţă de anul trecut, înregistrându-se o singură medie de 10. Patru unităţi de învăţământ au înregistrat o promovabilitate de peste 90 la sută, iar în două şcoli nu a promovat niciun elev.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, în urma centralizării notelor obţinute de absolvenţii de liceu, gradul de promovare înregistrat în judeţul Olt, înainte de contestaţii, este de 64,40 la sută, mai ridicat decât anul trecut, când a fost de 63.11 la sută, tot înainte de soluţionarea contestaţiilor.

PRAHOVA: Doi din peste 5000 de candidaţi au media 10. Sunt licee cu unul sau cu niciun candidat reuşit

Doar doi dintre cei peste 5000 de absolvenţi de liceu care s-au înscris la examenul de bacalaureat în judeţul Prahova au reuşit examenul cu media 10. În schimb, la nivelul judeţului sunt licee unde doar câţiva dintre candidaţi au obţinut diploma de bacalaureat în urma examenului, cu medii cu câteva zecimi mai mari decât minimul necesar.

În judeţul Prahova din totalul de 5181 de absolvenţi de liceu înscrişi la examenul de bacalaureat în această sesiune au reuşit să ia examenul 3255.

SIBIU - Două medii de 10, promovabilitatea este de 75,67% înaintea contestaţiilor

ouă eleve din judeţul Sibiu au reuşit să obţină media 10 la examenul de bacalaureat, una absolvenţă a Colegiului Naţional ”Octavian Goga” din municipoiul Sibiu, cealaltă de la Liceul Teoretic ”Axente Sever” din Mediaş.

Înaintea contestaţiilor, 75,67% dintre elevii care au susţinut examenul au reuşit să promoveze.

O elevă din judeţul Suceava a obţinut media 10 la examenul de bacalaureat, rata de promovare fiind de 70,3 la sută.

Punctajul maxim a fost obţinut de o absolventă acolegiului naţional Petru Rareş din municipiul Suceava, participantă în mai multe rânduri la olimpiadele naţionale de limbi străine.

TELEORMAN: Mai puţin de jumătate dintre candidaţi au promovat examenul. Nicio medie de 10

Mai puţin de jumătate dintre candidaţii înscrişi în această sesiune în Teleorman au reuit să ia examenul de bacalaureat şi niciunul dintre aceştia nu a obţinut media maximă.

La mai multe licee niciun candidat nu a reuşit să obţină media de trecere.

TIMIŞ - Rată de promovare de 63,61 la sută. O singură medie de zece

Rata de promovare la examenul de bacalaureat, în judeţul Timiş, este 63,61 la sută, înainte de depunerea contestaţiilor, iar unitatea de învăţământ cu promovare de sută la sută este Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” din Timişoara.

În Timiş a fost şi o medie de zece, obţinută de o elevă de la Liceul Teoretic ”Nikolaus Lenau” din Timişoara.

TULCEA - Rata de promovare a fost de 66 la sută. Cea mai mare medie - 9.9

Rata de promovare la examenul de bacalaureat în judeţul Tulcea, înainte de contestaţii, este de 66 la sută, cea mai mare medie fiind de 9.9, iar două unităţi de învăţământ înregistrând procente de peste 90 la sută, în timp ce la una singură niciun elev nu a obţinut media 6.00, necesară promovării.

VALCEA: Două medii de 10, rata de promovare este de peste 61 la sută

Doi candidaţi care au susţinut examenul de bacalaureat sesiunea aceasta în judeţul Vâlcea au obţinut media 10. Este vorba despre un absolvent al Colegiului Naţional de Informatică „Matei Basarab” din munciipiul Râmnicu Vâlcea şi despre o absolventă a Colegiului Naţional „Gib Mihăescu” din Drăgăşani.

La nivelul judeţului Vâlcea, rata de promovare la examenul de bacalaureat este înainte de contestaţii de 61,3 la sută.

VRANCEA - Opt medii de 10; rata de promovare este de 68,21%

Opt absolvenţi de liceu din Vrancea au obţinut media 10 la bacalaureat, procentul de promovare la nivelul acestui judeţ fiind de 68.21 la sută.

Probele scrise ale examenului de bacalaureat au început în 25 iunie, cu testul de Limba şi literatura română, şi s-au încheiat în 28 iunie, cu proba la alegere a profilului şi specializării. Pentru susţinerea probelor scrise, în cele 440 de centre de examen, s-au înscris 136.871 de candidaţi din toate promoţiile (118.856 de candidaţi din promoţia curentă, respectiv 18.015 candidaţi din promoţiile anterioare), potrivit Ministerului Educaţiei. 

Rezultatele finale vor fi anunţate 9 iulie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probele scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de bacalaureat au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.

În conformitate cu prevederile metodologice, aplicate începând cu anul 2017, în urma evaluării lucrărilor contestate "nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii.” Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestaţii este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii.

În premieră, probele orale ale examenului de bacalaureat au fost susţinute de elevi în luna februarie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.