Avocatul Poporului a iniţiat, marţi, un recurs în interesul legii privind aplicarea neunitară de către instanţe a ordonanţei prin care li s-au acordat unele drepturi persoanelor persecutate din motive etnice de regimurile politice instaurate în România între 6 septembrie 1940 şi 6 martie 1945.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Avocatul Poporului a solicitat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să se pronunţe cu privire la aplicarea în mod neunitar de către instanţele de judecată a drepturilor stabilite pentru persoanele persecutate din motive etnice de regimurile politice instaurate în România între 6 septembrie 1940 şi 6 martie 1945.

"În sesizarea formulată, Avocatul Poporului a apreciat că hotărârile judecătoreşti pronunţate în cauzele având ca obiect refuzul acordării drepturilor conform Ordonanţei Guvernului nr. 105/1999, sunt supuse recursului, potrivit Legii nr. 554/2004 a contenciosului administrativ, modificată şi completată”, arată Avocatul Poporului.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Unul dintre motivele de recurs în interesul legii este că unele dintre deciziile instanţei nu au putut fi atacate cu recurs, lucru care, arată Avocatul Poporului, contravine Constituţiei.

Urmează ca Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să se pronunţe asupra recursului în interesul legii formulat de Avocatul Poporului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.