Autorităţile din judeţul Prahova cer schimbarea destinaţiei pentru un cămin de bătrâni construit din fonduri guvernamentale în anul 2014, din cauză că centrul nu este ocupat din lipsă de solicitări. Astfel, Consiliul Judeţean Prahova intenţionează să aducă în centru persoane cu dizabilităţi, în condiţiile în care doar şapte dintre cele 50 de locuri sunt ocupate.
Căminul pentru persoane vârstnice de la Fântânele, din judeţul Prahova, construit cu fonduri de la Ministerul Muncii, a fost dat în folosinţă în anul 2014, având o capacitate de 50 de locuri.
Deşi trebuie să plătească luna doar 60 la sută din venit, pensionarii nu s-au grăbit să-şi rezerve un loc acolo, astfel încât trei ani mai târziu doar şapte dintre cele 50 de locuri sunt ocupate.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
În aceste condiţii Consiliul Judeţean Prahova a cerut Ministerului Muncii acordul pentru schimbarea destinaţiei căminului.
Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, a declarat, joi, pentru News.ro că instituţia a cerut aviz de la Ministerul Muncii pentru a putea aduce în centrul de la. Fântânele persoane cu dizabilităţi din centrul de resort de la Călineşti, care este plin, iar acum aşteaptă răspuns.
Toader a precizat că, în prezent, doar şase sau şapte locuri sunt ocupate în căminul de bătrâni, iar organigrama care prevede, de asemenea, 50 de posturi este ocupată doar parţial. În situaţia în care ministerul îşi dă acordul, Consiliul Judeţean va schimba prin hotărâre destinaţia centrului pentru a putea duce acolo persoane cu handicap.
Căminul pentru persoane vârstnice de la Fântânele a fost construit în anul 2014 din fonduri guvernamentale şi a fost dotat cu toate utilităţile, inclusiv săli de tratament, kinetoterapie şi spaţii de relaxare. Centrul urma să asigure condiţiile corespunzătoare de găzduire şi hrană, îngrijiri medciale, recuperare şi readaptare, activităţi de ergoterapie şi de petrecere a timpului liber, asistenţă socială şi psihologică pentru persoanele vârstnice.
Preţul lunar al acestor servicii era de 2.344 de lei, însă bătrânii care s-ar fi internat acolo ar fiplătit contribuţia lunară de întreţinere în cuantum de până la 60 la sută din valoarea veniturilor personale.
În centru există 25 de camere cu câte două locuri şi baie proprie, spaţiu de socializare, săli de tratament.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.