AUR susţine că reorganizarea teritorial-administrativă a ţării trebuie să fie o prioritate, precizând că modelul după care funcţionează administraţia publică din România în prezent nu este sustenabil. Formaţiunea precizează că pentru a pune capăt actualului model deficitar este nevoie de asumarea unei reorganizări teritorial-administrative profunde, iar acest lucru trebuie asumat drept un proiect de ţară pentru România, care să fie susţinut de toate partidele politice şi societatea civilă.
”Modelul după care funcţionează administraţia publică din România în prezent nu este sustenabil. O dovadă în acest sens este chiar criza economică generată de gaura bugetară, dar şi de faptul că statul cheltuie sume uriaşe cu pensiile speciale şi cu sinecurile din aparatul administrativ. Soluţia există pentru a reduce risipa din bugetul naţional: reorganizarea teritorială şi, implicit, reforma administrativă, care să reducă numărul instituţiilor statului român cu două treimi”, transmite AUR.
Formaţiunea precizează că pentru a pune capăt actualului model deficitar este nevoie de asumarea unei reorganizări teritorial-administrative profunde. Acest lucru trebuie asumat drept un proiect de ţară pentru România, care să fie susţinut de toate partidele politice şi societatea civilă.
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
”Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) şi mai multe organizaţii patronale cu sute de membri au dat un semnal clar în acest sens în momentul în care au solicitat autorităţilor reorganizarea teritorial-administrativă a ţării prin reducerea numărului de judeţe de la 41 (plus Bucureşti) la 15 şi redefinirea noţiunii de comună ca localitate cu cel puţin 5000 de locuitori”, susţine AUR.
”Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) susţine propunerea formulată de CCIR, ea regăsindu-se printre primele 5 priorităţi ale programului de guvernare al AUR. Însă, pe lângă reforma teritorial-administrativă a României, AUR va veni şi cu alte măsuri care vor conduce la eficientizarea statului român, dar şi la depolitizarea instituţiilor publice, precum reducerea de la 8 la 4 a numărului regiunilor de dezvoltare. Aceste soluţii reprezintă un proiect concret pentru ca România să iasă din criza bugetară, economică şi socială în care se găseşte în acest moment. Totodată, este un pas pentru a pune capăt blocajului administrativ în care ne aflăm. PSD, PNL şi UDMR ne spun doar cum nu se pot pune în practică aceste soluţii de care România are nevoie. În schimb, noi, cei din AUR, susţinem că trebuie făcute de urgenţă aceste modificări în structura teritorial-administrativă a României, pentru că ţara nu va mai rezista mult în situaţia actuală”, a declarat George Simion, preşedintele AUR.
Camera de Comerţ şi Industrie a României vorbeşte, într-un comunicat oficial, despre nevoia de reorganizare administrativă a României, prin reducerea numărului de judeţe de la 42 la 15, redefinirea noţiunii de comună ca localitate cu cel puţin 5000 de locuitori, precum şi redefinirea noţiunii de oraş ca localitate cu cel puţin 10.000 de locuitori. Instituţia precizează că toate instituţiile publice deconcentrate trebuie să fie regrupate sub această nouă formă administrativă.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...