Ministerul Afacerilor Externe (AME) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Italia, în Sicilia, că zborurile pe şi de pe Aeroportul din Catania, Vincenzo Bellini, sunt suspendate ca urmare a erupţiei vulcanului Etna.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit MAE, unele zboruri vor fi anulate, altele urmând a fi redirecţionate către aeroporturi din apropiere. Operaţiunile vor fi reluate când condiţiile o vor permite.

În acest context, MAE recomandă contactarea companiei aeriene anterior deplasării la aeroport. 

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Cetăţenii români afectaţi de această situaţie pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatul României la Catania: +39095537909, +39095536139, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie linia telefonică de urgenţă a Consulatului României la Catania: +393209653137.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: https://catania.mae.rohttps://www.mae.ro/.

Vulcanul Etna din Sicilia se află în erupţie de la 14 iunie, după ce a scuipat ”inele” de fum în aprilie, un fenomen care s-a intensificat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.