Reprezentanţii Asociaţiei "Dăruieşte Viaţă" spun că firma Chimcomplex Borzeşti a solicitat aviz pentru a începe producţia de biocide care să fie folosite împotriva coronavirusului. "Acest producător a şi sunat şi a aflat că probabil va primi un răspuns săptămâna viitoare, stă pregătit cu linia de producţie, stă pregătit cu materia primă şi vrea să înceapă producţia de biocide, de dezinfectanţi pentru spitalele din întreaga Românie, statul român nu a oferit un răspuns clar", afirmă Carmen Uscatu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
"Aflu astăzi că în România există un producător care ar putea să asigure cantitatea de dezinfectaţi la nivelul întregii ţări. Acest producător se numeşte Chimcomplex Borzeşti şi acest producător a trimis în data de 17, la INSP, o adresă prin care solicită un aviz pentru a începe producţia de biocide pe bază de clor şi hipoclorit de sodiu, singura substanţă pe care Organizaţia Mondială a Sănătăţii, spune producătorul, a declarat-o ca fiind de folos împotriva acestui virus. Acest producător a şi sunat şi a aflat că probabil va primi un răspuns săptămâna viitoare, stă pregătit cu linia de producţie, stă pregătit cu materia primă şi vrea să înceapă producţia de biocide, de dezinfectanţi pentru spitalele din întreaga Românie, statul român nu a oferit un răspuns clar: e bun, nu e bun, se dă aviz, nu se dă aviz şi au ajuns oameni să ne solicite nouă un răspuns pentru că ei vor să ajute şi vor să ajute cu impact pentru întreaga ţară. Ni se pare important ca astăzi autorităţile să dea un răspuns acestui producător, este foarte important ca astăzi autorităţile să pună pe site-ul Ministerului Sănătăţii toate informaţiile ca oamenii să se aprovizioneze cu materie primă şi să producă combinezoane, măşti, tot ce s-ar putea produce la nivel local”, a afirmat Carmen Uscatu, joi, într-o conferinţă de presă transmisă online.  
 
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
La rândul său, Oana Gheorghiu de la "Dăruieşte viaţă" a solicitat Guvernului să acţioneze cât mai repede astfel încât acele companii care s-au oferit să ajute să primească "specificaţii clare” de la Ministerul Sănătăţii, care sunt, spre exemplu, specificaţiile pentru combinezoanele destinate personalului medical, care sunt materialele agreate.
 
"Este incredibil că zona de business se mişcă atât de repede şi încearcă să se adapteze acestei situaţii de criză şi nu găseşte o cale de dialog cu statul român”, a spus Oana Gheorghiu.
 
"E un semnal de alarmă pe care vrem să-l tragem şi un apel la parteneriat. Societatea civilă este aici, dar avem nevoie de informaţii concrete să ne canalizăm munca şi energia acolo unde este nevie, avem nevoie de autorităţi să ne comunice, concret, ce e de făcut, ce pot ele să facă, ce putem noi să facem astfel încât atunci când va veni acest val, pentru că sigur va veni, să fie cât de pregătit poate fi sistemul nostru de sănătate”, a adăugat ea.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.