Aproximativ 800 de medici şi asistenţi medicali din opt regiuni de dezvoltare din România vor obţine noi competenţe în domeniul prevenţiei, diagnosticului şi tratamentului cancerului colorectal în urma unui proiect desfăşurat de Spitalul Judeţean Craiova. Valoarea acestuia este de 11 milioane de lei, fonduri europene.
Potrivit unui comunicat al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unitatea medicală a semnat contractul de finanţare europeană a proiectului „Colorec: Dezvoltarea competenţelor personalului medical specializat şi al medicilor de familie în domeniul prevenţiei, diagnosticării şi tratamentului chirurgical al cancerului colorectal“.
Aproximativ 800 de specialişti în furnizarea de servicii medicale (290 de medici rezidenţi şi specialişti, 240 de medici de familie şi 270 asistenţi medicali) angajaţi în clinicile universitare şi non-universitare, din opt regiuni de dezvoltare din România, vor obţine noi competenţe în domeniul prevenţiei, diagnosticului şi tratamentului cancerului colorectal.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
”Evoluţia complexă, dezvoltarea tehnicilor şi tehnologiilor precum şi tendinţa către individualizare şi particularizare a terapiilor în neoplaziile colorectale fac din acest domeniu un puzzle cu extrem de multe piese foarte bine definite, pe care numai un personal bine antrenat îl poate rezolva corespunzător. Constatăm că la momentul actual personalul implicat în acest gen de tratament este pe de o parte insuficient antrenat, pe de altă parte destul de redus numeric faţă de necesităţile impuse de încidenţa ridicată a acestor afecţiuni. De aceea, prin acest proiect ne-am propus în primul rând dezvoltarea resurselor umane implicate în tratarea acestei afecţiuni oncologice, considerând că prin implementarea sa vom contribui semnificativ la reducerea morbidităţii specifice şi a mortalităţii prin cancer colorectal“, a declarat managerul proiectului, conferenţiar universitar doctor Stelian Mogoanţă.
În derularea acestui proiect Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova are ca parteneri Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova şi Spitalul Clinic de Boli Infectioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş“ Craiova.
În cadrul proiectului vor fi organizate atât cursuri teoretice, cât şi de instruire practică la nivel naţional în toate cele opt regiuni de dezvoltare.
Cu o valoare totală de aproximativ 11 milioane de lei, proiectul urmează să beneficieze de o finanţare europeană nerambursabilă în proporţie de peste 90% prin intermediul Programului Operaţional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 4.8.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.