Ministerul Educaţiei anunţă că, la proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul sesiunii a doua a Bacalaureatului, desfăşurată miercuri, s-au prezentat 14.971 de candidaţi din cei 17.621 care au optat să susţină această probă. Douăzeci şi unu de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”La proba scrisă de Limba şi literatura română - proba E.a) din cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului naţional de bacalaureat 2023, desfăşurată astăzi, 16 august, au fost prezenţi 14.971 de candidaţi din cei 17.621 de candidaţi care şi-au exprimat opţiunea de a susţine această probă. Nu s-au prezentat 2.629 de candidaţi, iar 21 de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă”, a transmis, miercuri seară, Ministerul Educaţiei, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în funcţie de rezultatele obţinute în sesiunile anterioare şi recunoscute ca atare, în urma solicitărilor exprese, numărul candidaţilor prezenţi la fiecare probă este diferit. Astfel, cei peste 33.900 de candidaţi înscrişi susţin examenul integral sau parţial.

Subiectele şi baremul de corectare au fost publicate la ora 15:00 pe site-ul de profil, conform procedurii.

Joi este programată proba obligatorie a profilului - proba E.c), vineri - proba la alegere a profilului şi specializării - proba E.d), iar luni - cea la Limba şi literatura maternă - proba E.b).

Probele de evaluare a competenţelor (lingvistice şi digitale) au fost echivalate/recunoscute în perioada 7-11 august.

Afişarea primelor rezultate, în format anonimizat, conform prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor - GDPR), va avea loc în 25 august (până la ora 12:00). Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, atât în format standard/letric, cât şi electronic. În acest sens, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei este finală şi poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Rezultatele finale vor fi comunicate în 29 august.

Nota minimă de promovare - pentru fiecare probă - este 5 (cinci), iar media finală necesară pentru a promova examenul este cel puţin 6 (şase).

”Precizăm că, începând cu această sesiune a examenului naţional de bacalaureat, Ministerul Educaţiei generalizează evaluarea digitalizată a lucrărilor candidaţilor. Acest proces nu implică schimbări în ceea ce priveşte criteriile de evaluare/baremele şi tipurile de subiecte pentru probele scrise ale examenului de bacalaureat”, au mai arătat reprezentanţii ministerului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.