Ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, a primit luni vizita oficială a ministrului apărării, Pål Jonson, şi a ministrului pentru apărare civilă, Carl-Oskar Bohlin, din Regatul Suediei, pe agenda discuţiilor aflându-se situaţia de securitate din regiunile Mării Negre şi Mării Baltice, pe fondul războiului de agresiune al Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, cooperarea în cadrul NATO, implementarea deciziilor Summitului de la Washington şi evoluţia proiectelor dezvoltate în cadrul Uniunii Europene şi participarea la misiunile şi operaţiile sub egida UE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, a primit luni, 19 august, vizita oficială a ministrului apărării, Pål Jonson, şi a ministrului pentru apărare civilă, Carl-Oskar Bohlin, din Regatul Suediei. Situaţia de securitate din regiunile Mării Negre şi Mării Baltice, pe fondul războiului de agresiune al Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, cooperarea în cadrul NATO, implementarea deciziilor Summitului de la Washington şi evoluţia proiectelor dezvoltate în cadrul Uniunii Europene - precum participarea la misiunile şi operaţiile sub egida UE, au fost temele de interes comun abordate de cele două delegaţii în cadrul discuţiilor oficiale”, arată Ministerul Apărării, într-un comunicat oficial.

Potrivit MApN, în timpul întrevederii, oficialii suedezi au mulţumit părţii române pentru sprijinul acordat în procesul de aderare la NATO.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Suedia are o contribuţie semnificativă la securitatea euroatlantică, odată cu accederea la NATO. Acţionăm împreună pentru promovarea şi implementarea măsurilor aliate pe întreg flancul estic al Alianţei Nord-Atlantice şi pentru consolidarea cooperării bilaterale, inclusiv în ceea ce priveşte pregătirea armatelor noastre pentru provocările viitorului", a subliniat ministrul Tîlvăr.

Ministerul Apărării mai spune că oficialul român a făcut referire la situaţia de securitate din zonă, subliniind importanţa Grupului de deminare la Marea Neagră, operaţionalizat alături de Turcia şi Bulgaria în vederea asigurării libertăţii de navigaţie iar miniştrii au reafirmat sprijinul constant pentru Ucraina, fapt reiterat atât în cadrul Declaraţiei Summitului NATO de la Washington, cât şi în diferitele formate multilaterale de sprijin.

”Miniştrii Tîlvăr, Jonson şi Bohlin au discutat, de asemenea, despre actualizarea cadrului juridic bilateral care să reflecte interesele comune şi contextul actual de securitate. Un alt subiect pe agenda de discuţii a fost sprijinul pentru Republica Moldova, ministrul apărării naţionale subliniind importanţa consolidării rezilienţei statului vecin, în special ţinând cont de ameninţările la adresa securităţii. În final, cei trei oficiali au reliefat importanţa menţinerii unui dialog politico-militar constant, în vederea eficientizării şi armonizării eforturilor comune în domeniul apărării”, precizează MApN.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.