Două ambulanţe noi în valoare de aproape 154.000 de euro au fost donate cu sprijinul Salvaţi Copiii Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Grigore Alexandrescu din Capitală. Maşinile vor transporta copiii la consulturi interdisciplinare, dar şi sânge şi probe la diferite laboratoare. Conf. Dr. Alexandru Ulici, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Grigore Alexandrescu din Capitală, a explicat pentru News.ro importanţa celor două ambulanţe noi cumpărate cu sprijinul Salvaţi Copiii. Specialistul spune că maşinile nu vor fi folosite pentru aducerea urgenţelor la spital, că nu trebuie să existe această confuzie. Medicul este de părere că implicarea societăţii civile este esenţială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Conf dr. Ulici: „Dacă începem să nu ne mai minţim, putem spune că este punctul 0. Nu există niciun spital în lumea asta care să poate să reziste numai cu fonduri guvernamentale”

„ Cea mai importantă veste pe care o avem noi, atât pentru noi,cât şi pentru toţi ceilalţi, este că în sfârşit întrăm într-o normalitate din ce în ce mai intens, cea în care societatea civilă participă la viaţa urbei şi ajută atunci când este nevoie, cu lucruri deosebit de importante, şi care creează premizele unei alte abordări. 

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Trebuie să înţelegem foarte clar. Spitalul Grigore Alexandrecu nu are ca obiect de activitate transportul bolnavilor, s-a creat o confuzie în care se credea că spitalul este răspunzător de aducerea urgenţelor la spital. Acest lucru îl face SABIF-ul, îl face SMURD-ul, nicidecum Spitalul Grigore Alexandrescu. Cu toate acestea, spitalul are servicii de transport al pacienţilor către alte zone de consultaţii , ştiţi că, de exemplu, noi avem ambulatorul în afara spitalului, câteva străzi mai încolo, asta este situaţia pe care o avem momentan, dar şi la alte spitale. De asemenea, cu ajutorul ambulanţelor, transportăm probe la diferite laboratoare sau aducem sânge la spital în condiţii de siguranţă. 

Deci, ca să nu fie nicio confuzie, Spitalul Grigore Alexandrescu nu a asigurat niciodată transportul urgenţelor de la domiciliu către spital, şi nici al pacienţilor către domiciliu”, a declarat pentru News.ro Conf.Dr. Alexandru Ulici.

Ambulanţele folosite de unitatea sanitară, vechi de 21 de ani. 4 ambulanţe au fost  donate de guvernul Japoniei în anul 2000 pentru cel mai mare spital de copii din România. Medicii au ajuns să se mai poată folosi de o singură ambulanţă, dar care necesita des reparaţii. Ajutorul venit din partea Salvaţi Copiii este astfel bine venit pentru copiii care ajung la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din toate colţurile ţării. Banii care au rămas după achiziţionarea celor două ambulanţe moderne au fost folosiţi pentru îmbunătăţirea sistemului electric al spitalului, astfel încât acesta să poată rămâne autonom în cazul unor pene de curent. Conf. Dr. Ulici: „Marea capacitate a acestui spital este că poate fi autonom 100%”

„Noi am avut printr-o donaţie a guvernului Japoniei în anul 2000 - 4 maşini care sigur că din 2000 până în 2021 au trecut de momentul utilizării, de epoca în care pot să funcţioneze, mai rămăsesem doar cu o singură maşină, este adevărat, performantă, dar care şi ea dădea semne de stricăciuni, adică necesita tot soiul de reparaţii. 

Cei de la Salvaţi Copiii au văzut acest lucru şi imediat au sărit să ne ajute. Este un ajutor pe care nu-l putem refuza , pe care-l considerăm absolut minunat, şi care ne va ajuta în activitatea noastră zilnică, suntem fericiţi. 

Sunt maşini de utimă generaţie, nou-nouţe, şi care din start au garanţie măcar 100 de mii de kilometri, chiar dacă ne gândim la mentenanţă, ne gândim la o perioadă de cel puţin doi ani de respiro. 

Esenţa este participarea societăţii civile la viaţa urbei într-un mod creativ, într-un mod constructiv şi într-un mod real, pentru că, dacă începem să nu ne mai minţim, putem spune că este punctul 0. Nu există niciun spital în lumea asta care să poată să reziste doar cu fonduri guvernamentale sau chiar doar cu fonduri private care să facă referire doar la o activitate medicală.  Cel mai titrat spital de copii din Europa este „Necker- Enfants malades”. Acest spital are de la Fundaţia „Rothschild„ fonduri incredibile, mai mari decât cele pe care le primeşte de la Guvernul francez, şi cele de acolo sunt mari, foarte mari, uriaşe, este vorba despre zeci de milioane de euro, nu au cum să reziste altfel, nu ai cum să aduci cele mai noi tehnologii într-un spital dacă nu ai ajutorul urbei.

„Este practic cel mai mare spital din România, şi pactic marea capacitate a acestui spital este că este un spital care poate fi autonom 100%, în caz de ceva se închid porţile şi spitalul funcţionează fără să aibă nevoie de nimeni. 

Noi avem autonomie energetică, avem grupuri electrogene, 9 grupuri electrogene, este foarte mult, plus 24 de sisteme de UPS, toate acestea necesită mentenanţă, necesită a fi schimbate bateriile în termeni populari, UPS-urile sunt cele care ţin tensiunea şi ţin aparatele sensibile şi blocurile operatorii, şi grupurile electrogene sunt cele care generează curent independent de Enel sau cine vreţi dvs. UPS-urile sunt luate cu ajutorul Salvaţi  Copiii„ , a spus managerul Spitalului Grigore Alexandrescu. 

Ştefania Mircea, coordonator programe „reducerea mortalităţii infantile în România”, de la Organizaţia Salvaţi Copiii, vorbeşte despre o mobilizare fără precedent a oamenilor. Dacă la început planul prevedea strângerea de fonduri pentru o singură ambulanţă, la final s-au strâns bani pentru două maşini dotate cu materiale destinate acordării primului ajutor şi nu numai. „A fost cea mai importantă lecţie de implicare şi responsabilitate socială”, spune Ştefania Mircea

„Totul a început de la o discuţie cu reprezentanţii spitalului, care ne-au adus la cunoştinţă că în curtea spitalului se află doar ambulanţe vechi, doar o ambulanţă care este funcţională complet, de aici a pornit toată această aventură frumoasă. Organizaţia Salvaţi Copiii a adus două ambulanţe noi la cel mai mare spital din Bucureşti , sunt vitale pentru transportul copiilor la tratamente complexe şi consultaţii interdisciplinare. Totul a început din data de 15 martie când Organizaţia a lansat un apel , „Ambulanţă pentru Viaţă”, pentru a mobiliza fondurile necesare unei ambulanţe. 

De la Ambulanţa pentru viaţă la ambulanţele pentru viaţă. În total cele două ambulanţe au costat 153.748 de euro. Aproape 54.000 de euro, donaţi de oameni online sau prin sms. 

Datorită celor care au susţinut campania am reuşit să aducem două ambulanţe, nu una cum ne propusesem la început, a fost o întreagă comunitate care s-a implicat. 

Ambulanţele sunt dotate cu tot ceea ce este nevoie, sunt ambulanţe de tip A, sunt prietenoase pentru cei mici, au materialele de bază necesare acordării primului ajutor în caz de nevoie. Ambulanţa poate să devină oricând o ambulanţă pentru intervenţii de urgenţă, datorită componentelor din interior, au baloane, umidificatoare, butelii de oxigen, foarte multe echipamente utile pentru transportul pacienţilor în siguranţă. 

A fost cea mai importantă lecţie de implicare şi responsabilitate socială, toată lumea s-a implicat pentru această cauză, am avut companii care s-au implicat, cei de la Lidl au donat 76.000 de euro pentru achiziţionarea uneia dintre ambulanţe, BCR  a donat 40.000 de euro, avem peste 7000 de persoane care au donat online sau prin sms, sumă strânsă este de 53.855 de euro, Amalia Năstase şi-a donat ziua de naştere şi a atras aproape 5000 de euro. O implicare deosebită în promovarea cauzei a avut-o Aluziva, cred că toată lumea o cunoaşte, care încă de la început a postat aproape zilnic şi a mobilizat mulţi influenceri şi persoane fizice, era imposibil să nu-ţi ajungă la inimă când vedeai postările Aluzivei. Datorită tuturor cărora le mulţumim am reuşit nu doar să aducem cele două ambulanţe , ceea ce a rămas ca şi sumă s-a dus în continuare tot către spitalul Grigore Alexandrescu. A fost reparat şi reabilitat sistemul permanent de energie pentru ca intervenţiile din sălile de operaţie şi secţiile de terapie intensivă să nu depindă exclusiv de sistemul naţional de energie”, afirmă reprezentantul ”Salvaţi Copiii”. 

„Ca orice părinte ştim cât este de greu când copilul depinde de aparate, de spitale”

”Cred că este foarte important ca fiecare dintre noi să ne implicăm, deoarece doar împreună putem să aducem schimbări majore, fie că este vorba de educaţie, sănătate, sport, protejarea mediului, cu atât mai mult când este vorba despre sănătatea copiilor noştri, ca orice părinte ştim cât este de greu când copilul depinde de aparate, de spitale, este foarte important ca maternităţile şi spitalele unde sunt trataţi copiii să ofere părinţilor încrederea că cei mici sunt îngrijiţi într-un mediu cât mai curat, la standarde cât mai înalte, cu echipamente cât mai performante. Nu ne vom opri aici, vom continua, contăm foarte mult pe ajutorul celor care ne susţin, sperăm să ne susţină în continuare şi orice SMS DE 2 euro lunar la 8844 cu textul Salvez ne aduce mai aproape de acest obiectiv”, a declarat pentru News.ro Ştefania Mircea de la Salvaţi Copiii. 

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.