Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu a declarat marţi în cadrul dezbaterii privind Propunerea legislativă de acordare a voucherelor de vacanţă şi salariaţilor din sectorul privat, organizata de Comisia pentru antreprenoriat şi turism, că acesta prevede extinderea sistemului voucherelor de vacanţă suportate din bugetul de stat şi la cei 4,2 milioane de angajaţi din sectorul privat, eliminând o discrepanţă importantă, între angajaţii din sectorul bugetar şi cei de la privat. Ea a mai spus că este o măsură care încurajează încheierea de contracte de muncă şi reduce presiunea fiscală în condiţiile în care la noi costul fiscal pe angajat este de peste 40%, cel mai ridicat din UE.
”Este o măsură în care cred, sănătoasă. (..) Dezbaterea în jurul ei va avea o cuprindere mai mare - aceea de arăta că Parlamentul are voinţa de a elimina inechităţile dintre bugetari şi angajaţii în mediul privat. Se vede voinţă politică în acest sens”, a spus Alina Gorghiu.
Senatoarea PNL a precizat că în favoarea acestei propuneri au semnat nu mai puţin de 140 de parlamentari.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
”Este foarte bine că pornim această discuţie de fond de la voucherele de vacanţă: pentru că toată lumea a auzit de ele şi pentru că aceasta a fost o politică publică de succes, cu rezultate bune pentru angajaţi şi pentru turism. Şi este normal să extindem o măsură care dă rezultate! Salariat este şi cel care lucrează în sistemul bugetar, dar şi cel care îşi desfăşoară activitatea în sistemul privat. Obiectivul urmărit de angajator – fie el stat, fie privat - de la fiecare angajat în parte este acelaşi: productivitate la cel mai înalt nivel. Normal este ca şi sistemul de beneficii să fie echitabil. Bugetarii, beneficiază, de câţiva ani de vouchere de vacanţă, în prezent de 1.450 de lei pe an. Un bonus care oferă angajatului opţiuni de calitate de petrecere a timpului liber alături de membrii familiei”, a arătat Gorghiu.
Ea a mai spus că proiectul de acum prevede extinderea sistemului voucherelor de vacanţă suportate din bugetul de stat şi la cei 4,2 milioane de angajaţi din sectorul privat, eliminând, aşa cum spuneam, o discrepanţă importantă, între angajaţii din sectorul bugetar şi cei de la privat.
”Fără ca angajatorii privaţi să facă un efort propriu! Este o măsură care încurajează încheierea de contracte de muncă şi reduce presiunea fiscală în condiţiile în care la noi costul fiscal pe angajat este de peste 40%, cel mai ridicat din UE. Un element foarte important este faptul că cea mai mare parte din valoarea acestor vouchere de vacanţă, cel puţin două treimi, se va întoarce în economie”, a arătat Alina Gorghiu.
Potrivit preşedintelui interimar al Senatului, ”sectoare precum turismul şi HoReCa vor fi impulsionate şi la fel industriile conexe: transport, comerţ, servicii, industria alimentară, şi asta după ce ele au fost afectate de mai bine de trei ani de crize multiple şi suprapuse: pandemia Covid, inflaţie, criza energetică sau inflaţie”.
”Cifrele economice detaliate le vor da cu siguranţă colegii, dar eu închei accentuând o idee liberală foarte importantă: sectorul privat este motorul economiei, el trebuie impulsionat, nu discriminat! Angajaţii din România trebuie să beneficieze de aceleaşi politici publice indiferent de angajator!”, a mai spus Gorghiu.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.