Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat luni, la semnarea contractului pentru construirea Centrului de Mari Arşi din Tg.Mureş, că este cel de-al treilea centru care începe să fie construit în România, pe lângă cele de la Timişoara şi la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, el precizând că toate aceste trei contracte au fost practic blocate şi au reuşit nu numai să le deblocheze şi să le transforme într-o realitate pe care poate să o constate toată lumea. El a mai spus că în noua clădire vor fi 5 paturi pentru pacienţi în stare critică şi alte 10 paturi de tip terapie intermediară şi îngrijire post-operatorie.
Ministrul Sănătăţii a declarat că două dintre centrele pentru mari arşi sunt deja în construcţie, este vorba de centrul de la Timişoara şi cel de la Spitalul Grigore Alexandrescu.
”Urmează cel de-al treilea centru, de la Târgu-Mureş, toate aceste trei contracte au fost practic blocate şi am reuşit împreună cu echipa de la Ministerul Sănătăţii nu numai să le deblocăm ci să le transformăm într-o realitate pe care poate să o constate toată lumea”, a subliniat Rafila, precizând că dără sprijinul Băncii Mondiale, nu ar fi reuşit deblocarea proiectelor.
El a mai spus că ”cele trei proiecte, finanţate prin proiectul Băncii Mondiale, includ 26 de paturi de mari arşi, de Terapie intensivă şi ale 26 de paturi de ATI intermediară, pentru aceleaşi tipuri de pacienţi şi completează ceea ce există deja în România, pentru pacienţii cu arsuri grave”.
”La Târgu Mureş, în noua clădire vor fi 5 paturi pentru pacienţi în stare critică şi alte 10 paturi de tip terapie intermediară şi îngrijire post-operatorie”, a arătat ministrul. Rafila a precizat că acestea se alătură celor de la Spitalul de Urgenţă din Timişoara unde lucrările sunt deja avansate şi unde sunt 6 paturi pentru mari arşi, 6 paturi pentru ATI intermediar şi post-critici şi alte cinci paturi pentru microchirurgie şi chirugie reconstructivă, iar la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Grigore Alexandrescu, de asemenea un şantier aflat în derulare, cu 15 paturi pentru pacienţii critici, 10 paturi pentru intermediari şi post-critici şi 10 paturi pentru microchirugie şi chirugie reconstructivă.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.