Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că niciuna dintre cele 22 de structuri care fac parte din Ministerul Sănătăţii nu a lucrat la partea din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) care se referă la domeniul sanitar, deşi ministerul este beneficiar de fonduri în cadrul acestui plan.
Alexandru Rafila a afirmat că a preluat un minister care "practic era paralizat" şi că în ceea ce priveşte PNRR, ministerul a pornit de la "situaţie de avarie, în care oamenii din Ministerul Sănătăţii nu cunoşteau absolut nimic despre acest proiect". Acesta a reafirmat că nici măcar structurile din minister nu cunoşteau detalii despre Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Rafila a povestit din nou că predecesorul său interimar, Cseke Attlia, a primit pe un memory stick, de la Ministerul Fondurilor Europene, programul referitor la sănătate din PNRR, pentru că nu existau date despre acesta la nivelul Ministerului Sănătăţii.
Evenimente
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
"Am încercat şi eu să văd cine din Ministerul Sănătăţii a lucrat sau a fost informat legat de acest program. Niciuna dintre cele 22 de structuri ale Ministerului Sănătăţii nu a lucrat şi nu a fost informată referitor la program. Domnul ministru Cseke şi ulterior mi le-a înmânat mie, am găsit pur şi simplu un program pe care structurile din minister trebuie să îl implementeze, trebuie să facă o serie întreagă de lucruri, de aplicaţii, de acte normative şi nu erau informaţi asupra lui. A fost un lucru foarte dificil să înţelegem programul, să vedem de ce se întâmplă anumite lucruri, de ce avem o listă de 49 de spitale de exemplu, din care trebuie să alegem 25 fără să avem criteriile pentru a alege aceste 25 de spitale. Sunt multe lucruri care sper să le elucidăm", a declarat ministrul Sănătăţii, vineri seară, la Digi 24.
El a menţionat că funcţionalitatea în minister este condiţionată de informarea structurilor din instituţie şi de participarea acestora la programele pe care trebuie să le implementeze.
Primii paşi făcuţi de minister în cadrul PNRR au constat în elaborarea unui manual de funcţionare a centrelor medicale comunitare care vor fi construite în 200 de comunităţi defavorizate.
Rafila a menţionat că partea de sănătate din PNRR "are şi foarte multă consultanţă".
Urmărește-ne și pe Google News
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.