Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a aprobat ca două aeronave Forţelor Aeriene Române să execute, începând de miercuri, misiuni în sprijinul forţelor de intervenţie din Republica Albania, pentru stingerea incendiilor de pădure cu care se confruntă această ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cele două aeronave, un C-27 J Spartan, configurat pentru stingerea incendiilor, respectiv C-130 Hercules, pentru sprijin logistic, au decolat din Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni în jurul orei 8.30, iar misiunile vor continua şi în zilele următoare, în funcţie de situaţia concretă din teren”, anunţă, miercuri, MApN, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că intervenţia a fost planificată ca urmare a unei hotărâri emise de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

”Reamintim că în cursul zilei de ieri, 13 august, două aeronave ale Forţelor Aeriene Române au transportat în Grecia un număr de 40 de pompieri şi două autospeciale de stingere a incendiilor din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, care acţionează pentru stingerea incendiilor din Republica Elenă”, a mai transmis sursa citată.

Potrivit ministerului, aeronavele C-27J Spartan pot lansa containere cu apă, având o capacitate de transport de 6.000 de litri (şase containere).

Aeronave de acest tip ale Forţelor Aeriene Române au acţionat, din 2017 şi până în prezent, pentru stingerea a mai multor incendii de pădure din ţara noastră - în judeţele Mehedinţi, Alba, Hunedoara şi Buzău.

De asemenea, în anii precedenţi,  au executat misiuni similare in Franţa, Republica Slovenia, Grecia şi Macedonia de Nord.

Ultima misiune a avut loc în urmă cu o lună, când au acţionat în sprijinul forţelor de intervenţie din Republica Macedonia de Nord.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.