Reprezentanţii Administraţiei Naţionale Apele Române au anunţat cantităţi record de precipitaţii pe litoral în ultimele 24 de ore. La Mangalia s-au înregistrat 225,9 l/mp, la 23 August - 145 l/mp, la Tuzla - 118 l/mp.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Noi cantităţi de precipitaţii s-au înregistrat pe litoral în ultimele 24 de ore: Mangalia- 225,9 l/mp,  Cerchezu - 83 l/mp, Tuzla - 118 l/mp, 23 August - 145 l/mp, Constanţa- 53,3 l/mp, Ciocârlia- 40 l/mp 
Precipitaţiile sunt comparabile cu evenimentele din 2005. Sunt afectate de inundaţii pluviale localităţile: Mangalia, 2 Mai, Venus, Jupiter, Saturn. La Tuzla s-a pornit staţia de pompare preventiv. 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
Este posibil ca în cursul zilei să fie înregistrate noi pagube în zona Eforie, Constanţa, Corbu”, au precizat reprezentanţii Administraţiei Naţionale Apele Române. 
 
Reprezentanţii Regiei Autonome Judeţene de Apă (RAJA) Constanţa au afirmat că până la ora 10, la dispeceratul societăţii s-au înregistrat 183 de reclamaţii, în urma ploilor abundente. 
Din municipiul Constanţa şi din Mamaia au venit 49 de sesizări, iar peste 50 de reclamaţii au venit din Agigea, Tuzla, Techirghiol, Costinesti, Eforie Nord, Eforie Sud, Cumpăna, Valu lui Traian şi Năvodari. 
”Deşi volumul de apă a fost mult peste capacitatea normală de gestionare, sistemul şi-a îndeplinit treptat rolul, facilitând evacuarea apei acumulate şi reducând impactul inundatiilor. Cele mai multe sesizări, 80 s-au primit de la nivelul municipiului Mangalia şi staţiunile din sudul litoralului, unde s-au înregistrat averse care au depăşit o cantitate record de peste 200 de l/mp, prin acumulare. Sistemul stradal de colectare şi evacuare a apelor meteorice este proiectat conform reglementărilor tehnice în vigoare, pentru preluarea cantităţilor de apă calculate conform unor date standardizate, pentru ploi de intensitate, durată şi frecvenţă medii şi nu sunt dimensionate pentru a face faţă evenimentelor de precipitatii extreme, care sunt nişte situaţii excepţionale”, au precizat reprezentanţii RAJA. 
 
Sute de apeluri la 112 au fost primite la dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, care semnalau situaţii de urgenţă. Mai multe localităţi s-au aflat sub cod roşu de ploi, iar constănţenii din mai multe localităţi au primit mai multe mesaje de Ro-Alert care îi avertizau de producerea unor ploi torenţiale.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.