Vicepreşedintele PSD, Gabriel Zetea, a declarat joi că singura alternativă la candidatura lui Marcel Ciolacu este posibilitatea ca PSD să susţină o personalitate de stânga care îşi şi exprimă dorinţa de a avea susţinerea din partea formaţiunii iar până la acest moment nu există o astfel de personalitate. El a precizat că în partid îşi doresc ca Marcel Ciolacu să fie candidatul PSD şi acesta trebuie să ia o decizie în plan personal, şi odată ce îşi va anunţa decizia în faţa PSD, va avea sută la sută sprijinul partidului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vicepreşedintele PSD a fost întrebat în emisiunea România Politică de la Prima News dacă a câştigat interesul PNL în stabilirea calendarului alegerilor din toamnă, în contextul refuzului liberalilor de a mai accepta alegeri prezidenţiale în septembrie.

”Nu neapărat, dar nici nu puteam să mergem înainte de unii singuri. Premierul Marcel Ciolacu a anunţat din start că este premierului acestei coaliţii, nu doar premierul PSD şi va rămâne premier atâta vreme cât are sprijinul şi al PSD şi al PNL. Iar o decizie atât de importantă ca şi calendarul alegerilor, atâta vreme cât nu avea sprijinul celor două partide, nu putea să fie impusă de către Guvern. De aceea s-a căutat această soluţie politică, prin care cred că până la urmă toată lumea este mulţumită”, a spus Zetea.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Despre afirmaţia lui Marcel Ciolacu că nu va candida la prezidenţiale dacă alegerile vor avea loc în luna decembrie, Gabriel Zetea a spus că Ciolacu este ”preşedintele PSD în care partidul are mare încredere şi acele declaraţii privind candidatura în septembrie sau decembrie au fost spuse într-un anumit context”.

”A încercat să pună presiune publică, să spună tuturor: mi-am dat cuvântul în faţa oamenilor, am spus că vom avea alegeri în luna septembrie şi lăsaţi supărarea (..) A trecut acel moment, Marcel Ciolacu trebuie să ia o decizie în plan personal, şi odată ce îşi va anunţa decizia în faţa PSD va avea sută la sută sprijinul partidului”, a completat Gabriel Zetea.

Zetea a precizat că ”singura alternativă la candidatura lui Marcel Ciolacu este cea pe care a vehiculat-o în ultii ani, posibilitatea ca PSD să susţină o personalitate de stânga, care împărtăşeşte viziunea PSD dar care şi îşi exprimă dorinţa de a avea susţinerea din partea partidului”.

”Până la acest moment nu avem la nivel public o personalitate care să spună eu vreau sprijinul PSD, eu vreau să candidez în numele PSD, sau sprijinit de PSD, sau să existe o astfel de discuţie. De aceea, până la acel moment, noi spunem foarte clar, noi ne dorim ca Marcel Ciolacu să fie candidatul PSD”, a arătat Zetea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.