USR acuză Guvernul că a luat decizii care au dus la scumpiri în lanţ ale produselor şi serviciilor, dar a şi pierdut controlul asupra deficitului bugetar şi că ritmul împrumuturilor din acest an este unul îngrijorător, în condiţiile în care, în prima jumătate a anului, Guvernul s-a împrumutat trei sferturi din necesarul planificat pentru întreg anul 2024. ”În primele şase luni ale acestui an, Guvernul ne-a împrumutat pe noi toţi cu 131 de miliarde de lei, prag pe care anul trecut l-a atins abia în luna septembrie”, susţine USR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Senatoarea USR Adina Săniuţă, membră a Comisiei buget-finanţe din Senat, spune că ritmul ameţitor al împrumuturilor pentru a se finanţa găurile din buget demonstrează fără urmă de tăgadă că fie Guvernul a minţit cu bună ştiinţă atunci când a prezentat proiectul de buget în Parlament, fie pur şi simplu nu înţelege care sunt consecinţele financiare, economice şi sociale ale creşterii exponenţiale a împrumuturilor.   
 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
„Când statul se împrumută, ne împrumută de fapt pe fiecare dintre noi, pe fiecare român. Doar în 2024, Guvernul Ciolacu a făcut cadou, la naştere, fiecărui copil născut în România o datorie suplimentară de 1.342 de euro, fără să adăugăm dobânda. Când noi ne împrumutăm, o facem de cele mai multe ori pentru a investi într-o casă, într-o maşină, în educaţia copiilor, într-o afacere. Ce face statul cu aceste împrumuturi? Finanţează cheltuieli inutile, căci spitale noi n-a construit şi oamenii mor cu zile în spitale fără dotări corespunzătoare, trenurile adună întârzieri de mii de minute în fiecare zi, pe drumurile patriei se merge bară la bară, iar românii sunt umiliţi la cozile instituţiilor publice”, susţine senatoarea USR Adina Săniuţă.
 
La rândul său, Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei, argumentează că degeaba Guvernul se laudă cu venituri mai mari, dacă cheltuielile sunt şi mai mari. Claudiu Năsui spune că dorinţa domnului Ciolacu este clară: să crească cheltuielile, ca apoi să crească taxele.
 
„Deficit mare înseamnă împrumuturi masive. Asta se întâmplă anul acesta, pentru că este electoral. Dar nu poţi trăi toată viaţa pe împrumut, aşa că anul viitor, când nu mai sunt alegeri, vor veni creşterile masive de taxe. Asta înseamnă că românii vor fi sărăciţi şi mai mult. Înseamnă mai puţini bani în buzunarul românilor, mai puţini în economia reală, o frână pentru oricine încearcă să fie antreprenor sau să inoveze. Iar toate astea nu sunt aleatorii, se întâmplă pentru că domnul Ciolacu şi economiştii roşii din jurul său chiar cred că statul, adică ei, ar trebui să fie mai mare decât e acum. De aceea tot înfiinţează noi agenţii de stat şi dau miliarde pe diverse scheme de afaceri pe banii statului. Dau un miliard doar la Netflix şi Disney ca să facă filme pe banii noştri. Că doar nu dau din banii lor, dau din banii contribuabililor”, afirmă deputatul USR Claudiu Năsui.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.