USR a depus, luni, o solicitare scrisă pentru convocarea comisiilor din Parlament care să audieze propunerile de comisar european din partea României, afirmând că ”Marcel Ciolacu nu poate să fenteze Parlamentul în această procedură”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Oamenii propuşi pentru funcţia de comisar european nu pot ajunge la Bruxelles fără audieri în comisiile reunite de Afaceri Europene şi de Politică Externă. Este nevoie de o evaluare corectă a competenţelor şi a profesionalismului persoanelor care vor să reprezinte România la nivel internaţional”, consideră USR.
 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
„Nu putem să riscăm să ne facem de râs la nivelul Uniunii Europene cu propunerile pe care le decide doar Marcel Ciolacu în spatele uşilor închise. Îi cer din nou public premierului PSD să facă publice criteriile pentru alegerea propunerilor de comisar din partea României şi, de asemenea, să trimită două propuneri, un bărbat şi o femeie, aşa cum a cerut preşedinta Comisiei Europene”, a declarat Elena Lasconi, preşedinta USR.
 
USR i-a cerut premierului PSD Marcel Ciolacu să organizeze consultări publice cu toate partidele şi cu societatea civilă pentru desemnarea comisarului european din partea României. 
 
30 august este data limită până la care fiecare stat membru al Uniunii Europene trebuie să propună câte doi candidaţi pentru postul de comisar european în viitorul Executiv comunitar. Audierile în Parlamentul European vor avea loc cel mai probabil în luna septembrie.
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat recent, cu privire la varianta ca europarlamentarul Victor Negrescu să fie comisar european, că acesta reprezintă ”una dintre opţiuni”.
La jumătatea lunii iunie, Ciolacu afirma că atributul desemnării comisarului european este al prim-ministrului, precizând însă că va avea discuţii şi în coaliţie, şi cu preşedintele Klaus Iohannis.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.