Ministrul propus la Educaţie, Sorin Cîmpeanu, a primit aviz favorabil din partea comisiei, el afirmând că “acest mandat de ministru se va juca cu mandatul pe masă” şi atunci când nu va putea realiza ce şi-a propus, va lăsa pe altcineva. Sorin Cîmpeanu a declarat că şcolile vor fi redeschise atunci când situaţia epidemiologică o va permite. "Interesul nostru general este să deschidem şcolile cât mai devreme permite situaţia epidemiologică, fără să punem în pericol starea de sănătate a elevilor, studenţilor şi profesorilor”, a spus el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
UPDATE - "Cu toţii ne dorim ca şcolile să fie redeschise.  Şcolile vor fi redeschise de îndată ce situaţia epidemiologică o va permite”, a afirmat Cîmpeau, la ieşirea de la audiere.
 
Întrebat ce se poate face pentru a merge la şcoală copiii din localităţile unde rata de infectare este foarte mică, el a răspuns: "Aceasta va fi o preocupare cu siguranţă, însă momentul deschiderii şcolilor din păcate excede competenţelor Ministerului Educaţiei. Vă pot asigura că voi face tot posibilul în această ordine de prioritizare, educaţie timpurie, creşe şi grădiniţe, apoi învăţământ primar, sunt greu de imaginat că s-ar putea derula online. Nici învăţământul gimnazial nu este simplu online, nici învăţământul liceal, nici măcar învăţământul liceal în care această structură specifică 50% ore de curs care ar putea fi predate mai uşor online şi 50% aplicaţii practice. (...) Interesul nostru general este să deschidem şcolile cât mai devreme permite situaţia epidemiologică, fără să punem în pericol starea de sănătate a elevilor, studenţilor şi profesorilor”.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Cîmpeanu a afirmat, în cadrul audierilor la comisie, că principala problemă a învăţământului românesc este aceea de echitate. 
Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
 
"Principala problemă a învăţământului preuniversitar românesc este aceea de echitate şi vă spun cu mândrie în calitate de absolvent al Colegiului Naţional Sfântul Sava. Am văzut ce înseamnă şcolile din mediul rural şi va fi prima preocupare echitatea”, a explicat Sorin Câmpeanu. 
 
El crede că este necesară o adaptare a curriculei care să permită rezultate mai bune la testele PISA şi care să ducă la o reducere drastică a ratei de analfabetism funcţional, precizând însă că acest lucru nu se va putea realiza într-un an sau doi. 
 
"Când vom fi capabili să asigurăm o cooperare cooerentă între cadre didatice la nivelul curricumului rezultatele la testele PISA vor fi mult diferite faţă de ce avem acum”, a explicat Sorin Cîmpeanu.
 
El a precizat că nu va rămâne în funcţia de ministru dacă nu va putea realiza ce şi-a propus. 
 
"Acest mandat de ministru se va juca cu mandatul pe masă şi în momentul în care voi considera că nu pot realiza ce am afirmat acum aici o să las pe cineva mai competent”, a transmis Sorin Câmpeanu. 
 
El a primit aviz favorabil în cadrul comisiei, cu 20 de voturi pentru, 13 împotrivă şi două abţineri.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.