Camera Deputaţilor a început luni dezbaterea pe articole a modificărilor aduse legii 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, respingând toate solicitările partidelor de opoziţie de retrimitere la comisie a actului normativ şi de sesizare a Comisiei de la Veneţia. La un moment dat, şedinţa a fost întreruptă după ce deputaţii USR, revoltaţi de faptul că preşedintele de şedinţă nu le permite să îşi susţină amendamentele, s-au ridicat din bănci şi au mers în faţa Camerei purtând pancarte pe care scrie ”Hoţii”. Deputatul USR Cosette Chichirău a filmat în timpul scandalului pe legile justiţiei şi a transmis live pe Facebook. La un moment dat, ea are un schimb dur de replici cu senatorul PSD Şerban Nicolae, care se afla în prima bancă în plenul Camerei Deputaţilor, ajungându-se la replici precum ”Hoţ”/”Nesimţită”; ”Am poză că sunteţi şofer”/ ”Am poză în care faceţi sex anal”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

 

CITEȘTE ȘI Schimb de replici Cosette Chichirău-Şerban Nicolae: ”Hoţ”/”Nesimţită”; ”Am poză că sunteţi şofer”/ "Am poză în care faceţi sex anal”. VIDEO
Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

UPDATE 15.46 - Şedinţa Camerei a fost reluată; preşedintele de şedinţă conduce cu ajutorul unui microfon portabil

Şedinţa Camerei Deputaţilor a fost reluată miercuri, preşedintele de şedinţă Gabriel Vlase conducând lucrările cu ajutorul unui microfon portabil, după ce tribuna centrală a fost ocupată de deputaţii USR.

”Sunt nevoit să continuăm şedinţa. Atâta minte avem, asta au făcut din Parlament colegii de la USR”, a spus social-democratul Gabriel Vlase, preşedintele de şedinţă.

Vlase a reînceput procedura de vot pe articole şi amendamente a legii 303/2004 privind statutul magistraţilor.

Deputaţii USR protestează în continuare la ora transmiterii acestei ştiri, ei fiind strânşi în jurul microfonului central din Camera Deputaţilor, având pancare pe care scrie ”Hoţii” şi strigându-şi nemulţumirile la o portavoce.

Liberalii au solicitat din nou sistarea lucrărilor Camerei Deputaţilor având în vedere scandalul creat, dar cererea lor a fost respinsă prin vot.

UPDATE 15.30 - Şedinţa Camerei, întreruptă de un protest al deputaţilor USR. Liberalii au părăsit sala

Şedinţa Camerei Deputaţilor în care se dezbate legea 303/2004 privind statutul magistraţilor a fost întreruptă după ce deputaţii USR, revoltaţi de faptul că preşedintele de şedinţă nu le permite să îşi susţină amendamentele, s-au ridicat din bănci şi au mers în faţa Camerei purtând pancarte pe care scrie ”Hoţii”.

Deputaţii USR au o portavoce la care îşi strigă nemulţumirile în plenul Camerei Deputaţilor.

FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea

După întreruperea şedinţei, liberalii au părăsit sala de plen.

Camera Deputaţilor a început dezbaterea legii privind statutul magistraţilor în ciuda solicitărilor repetate ale opoziţiei de amânare

Camera Deputaţilor a început luni dezbaterea pe articole a modificărilor aduse legii 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, respingând toate solicitările partidelor de opoziţie de retrimitere la comisie a actului normativ şi de sesizare a Comisiei de la Veneţia.

Liberalii şi cei de la USR au atras atenţia în plenul Camerei Deputaţilor că, prin dezbaterea legii privind statutul magistraţilor în comisia specială condusă de Florin Iordache, au fost uzurpate atribuţiile comisiei juridice care, în opinia lor, ar fi trebuit să dezbată actul normativ.

”Au fost uzurpate competenţele comisiei juridice a Camerei. Prin raportul unei comisii speciale comune nu poate fi sesizat decât plenul comun. Solicit scoaterea de pe ordinea de zi”, a cerut deputatul PNL Gabriel Andronache.

Liberalii au acuzat şi faptul că raportul supus dezbaterii plenului conţine prevederi care nu au fost discutate în comisie.

"Un astfel de raport în cinci ani de experienţă parlamentară nu mi-a fost dat să văd. Forma raportului este alta decât cea pe care noi am votat-o, s-au adăugat la textele dezbătute încă cu cel puţin 3 articole. Aceste articole nu se regăsesc în iniţiativa legislativă, în nicio propunere şi în niciun amendament supus dezbaterii", a atras atenţia deputatul PNL Ioan Cupşa.

Tot liberalii, prin vocea liderului de grup, Raluca Turcan, au solicitat şi sesizarea Comisiei de la Veneţia înainte ca legea 303/2004 să fie dezbătută şi votată în plen.

"Propunem o rezoluţie a Camerei Deputaţilor prin care să solicităm avizul Comisiei de la Veneţia pe această lege. Vă solicităm răspicat. Avem în MCV obligativitatea acestui aviz, măcar să intraţi în normalitate (...) Vă solicităm votul să cerem avizul Comisiei de la Veneţia", a cerut Ralua Turcan. 

La rândul lor, cei de la USR au solicitat trimiterea legii privind statutul magistraţilor la Biroul Permanent al Camerei pentru a fi repartizată spre dezbaterere comisiilor permanente în drept.

”Acest raport să fie trimis la Biroul Permanent, care să citească regulamentul şi să decidă la ce comisie să fie trimis”, a spus deputatul USR Cristian Seidler.

”Legea să meargă fie la Biroul Permanent apoi la comisia juridică, fie direct la comisia juridică”, a solicitat şi deputatul USR Claudiu Năsui.

De asemenea, cei de la USR a reclamat faptul că mai multe dintre amendamentele propuse de ei, şi care au fost respinse de comisie, nu se regăsesc în raportul supus dezbaterii plenului.

Toate solicitările opoziţiei au fost însă respinse prin vot de plenul Camerei Deputaţilor.

Anterior, deputaţii opoziţiei au încercat să blocheze dezbaterea legii privind statutul magistraţilor prin mutarea acesteia de pe poziţia 3 pe ordinea de zi pe o poziţie inferioară, dar toate solicitărilor acestora au fost respinse.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.