Purtătorul de cuvânt al PSD. Lucian Romaşcanu, a declarat marţi că ministrul de Interne, Cătălin Prediu are două HG pe masă, cea cu 15 septembrie şi cea cu 29 septembrie, el preciând că acesta trebuie să decidă împreună cu PNL, care dintre aceste date le sunt convenabile. Am făcut concesia către PNL. Nu putem, din cauză că unii s-ar putea să nu ajungă în turul doi, să modificăm data alegerilor, a mai spus Romaşcanu. Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat că liberalii vor ca alegerile prezidenţiale să aibă loc potrivit calendarului constituţional şi anume pe 10 şi 24 noiembrie, însă sunt dispuşi şi la o data intermediară convenită de comun acord cu partenerii de coaliţie. El a subliniat că PNL nu va ieşi de la guvernare şi nici nu va remania vreun ministru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Rareş Bogdan anunţă că PNL vrea ca prezidenţialele să aibă loc potrivit calendarului constituţional, 10 şi 24 noiembrie, însă liberalii sunt dispuşi şi la o dată intermediară stabilită de comun acord cu PSD

”Din păcate, astăzi au fost încercări de a discuta iarăşi aceste date. PSD nu poate fi de acord cu trabnsformarea săptămânală a calendarului electoral, pentru că nu suntem singurii care candidăm în aceste alegeri, deci lumea trebuie să aibă un calendar predictibil. În consecinţpă, pe această discuţie rămâne ca în cursul acestei spăptămâni, domnul Predoiu, ca ministru de Interne, are două HG pe masă, cea cu 15 septembrie şi cea cu 29 septembrie, să decidă, fiind ministru PNL, împreună cu PNL, care dintre aceste date le sunt convenabile, noi făcând această concesie către PNL, fiind în măsură să acceptăm şi data de 29 septembrie”, a spus purtătorul de cuvânt al PSD.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Senatorul PSD a fost întrebat ce se întâmplă dacă liberalii vor bloca această decizie.

”Eu cred că avem un partener care îşi respectă cuvântul dat. Nu putem, din cauză că unii s-ar putea să nu ajungă în turul doi, să modificăm data alegerilor în funcţie de aceste dorinţe. Suintem în situaţia în care, în martie, s-a cerut un calendar pentru tot anul. Am venit cu el. Acum decizia e la ministrul de Interne. Încă cred că din perspectiva colegilor liberali obnoarea e destul de importantă şi se vor ţine de ceea ce au spus”, a arătat Romaşcanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.