Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a prezentat, joi, 20 de solicitări pentru candidaţii la prezidenţiale şi pentru partidele pe care aceştia le reprezintă, printrew acetea aflându-se modificări legislative legate de finanţarea Bucureştiului, de urbanism şi de spaţii verzi. Edilul a mai anunţat că doreşte ca autorizaţiile de construire să fie emise de primarul general şi toate documentaţiile de urbanism din Bucureşti să fie votate de Consiliul General.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Lista completă a solicitărilor poate fi accesată AICI
 
Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
Nicuşor Dan a declarat, joi, că de săptămâna viitoare va avea întâlniri cu candidaţii la alegerile prezidenţiale pentru a vedea dacă aceştia susţin sau nu aceste solicitări. 
”Vom avea alegeri prezidenţiale şi parlamentare şi cu această ocazie am venit în faţa dumneavoastră cu un set de 20 de solicitări pe care le am către candidaţii la alegerile prezidenţiale şi către partidele pe care ei le reprezintă. O să le fac azi publice. Începând de săptămâna viitoare, o să le solicit o întâlnire ca să-mi spună dacă susţin sau dacă nu susţin aceste chestiuni pe care eu le propun”, a afirmat primarul Capitalei.
El a precizat că aceste chestiuni sunt grupate în şase categorii. 
”Sunt grupate în şase categorii, patru dintre ele sunt chestiuni legislative pe finanţarea Bucureştiului, pe urbanism, pe spaţii verzi şi pe nişte mecanisme administrative. Apoi sunt nişte obiective naţionale în Bucureşti pentru care avem interes şi apoi sunt nişte solicitări pentru consilierii generali din partidele care vor fi în Consiliul General”, a explicat Nicuşor Dan.
Primarul Capitalei s-a referit la solicitările pe chestiuni financiare. 
”Primul set de solicitări pe chestiuni financiare. Prima dintre ele, modificarea legii finanţelor publice locale şi a Codului Fiscal, astfel încât împărţirea taxelor şi impozitelor pe care le plătesc bucureştenii între Primăria Generală şi primăriile de sector să o facă Consiliul General şi nu Parlamentul. Aşa cum se întâmplă în toate capitalele europene care au subdiviziuni administrative. E o chestiune de coerenţă. Consiliul General are o viziune de ansamblu şi ştie mai bine decât Parlamentul care sunt urgenţele de finanţare”, a transmis Nicuşor Dan. 
 
El a menţionat că îşi doreşte ca posibilitatea de împrumut a unităţilor administrativ-teritoriale să fie proporţională cu numărul de locuitori. 
”Aşa cum este azi, aşa-numita lege a plafoanelor, municipiul Bucureşti se poate împrumuta la fel de mult cum se poate împrumuta municipiul Făgăraş sau municipiul Reşiţa sau municipiul Alexandria, ceea ce, evident că necesităţile de a dezvolta aceste oraşe sunt cantitativ diferite”, a precizat Nicuşor Dan.
Primarul a afirmat că alte solicitări vizează urbanismul şi construcţiile. 
”Al doilea set de solicitări vizează urbanismul şi construcţiile.  Prima dintre ele, am mai spus-o inclusiv în seara alegerilor locale, doresc ca toate autorizaţiile de construire din Bucureşti să fie emise de primarul general şi toate documentaţiile de urbanism din Bucureşti să fie votate de Consiliul General, pentru că, pe de o parte, este nevoie de o coerenţă, pentru că, pe de altă parte principala problemă a bucureştenilor, traficul, este strâns legată de modul în care se construieşte în Bucureşti după cum observăm cu toţii, şi pentru că, de ce să n-o spunem, există un grad mare de ilegalitate în emiterea autorizaţiilor şi a documentaţiilor de urbanizare”, a mai transmis Nicuşor Dan.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.