Primarul Capitalei Nicuşor Dan a declarat marţi, cu ocazia bilanţului la 10 luni de mandat, că, asa cum l-a preluat, Bucureştiul era ”un pacient în comă aflat la terapie intensivă”. El a precizat că în primul rând eforturile au fost destinate stabilizării oraşului şi soluţionării ”chestiunilor de fundament”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Administraţia ultimilor ani a fost o minciună, s-a ocupat de chestiuni de suprafaţă. Bucureştiul, aşa cum l-am preluat, era un pacient în comă aflat la terapie intensivă”, a afirmat primarul la prezentarea bilanţului a 10 luni la primărie, adăugând că a preluat o primărie în faliment.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

El a precizat că au fost mai multe ”pericole” a căror depăşire a necesitat sute ore de muncă.

În iarnă o centrală privată din bucureşti a ameninţat că taie căldura într-un cartie, pentru că Primăria nu plătise şi la rândul ei nu îşi plătise furnizorul de gaz.

”Am fost în pericol să nu organizăm Euro 2020,  pentru că ne obligasem să facem nişte lucrări de investiţii, iar conturile erau blocate”, a precizat Nicuşor Dan.

El a mai afirmat că municipalitatea a fost în pericolsă rezilieze contractul pentru staţia de epurare de la Glina, ceea ce ar fi însemnat  restituirea sumei primite în acest scop.

De asemenea, Capitala a fost în pericol ca CE să aplice amenda zilnică pe procedura de infringement pentru caliatea aerului din Bucureşti.

Nicuşor Dan a susţinut că Primăria avea în cont 3 milioane de lei şi datorii de trei miliarde de lei.

”Adică aveam de dat  de 1.000 de ori mai mult decât aveam în cont. Şi toate datoriile astea erau curente”, a precizat, apreciind că ”primăria era într-un faliment pe care nu îl declarase”.

El a mai spus că a fost preluată o datorie de 165 de milioane de llei pentru autobuzule Otokar.

Nicuşor Dan a precizat că au fost restructurate cheltuielile Primăriei şi că a fost făcută, la capitolul ”Bunuri şi servicii”, o economie de 250 de milioane de lei pentru primele şapte luni ale anului, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

El s-a referit la companiile municipale şi la cheltuielile exagerate ale acestora.

Nicuşor Dan a anunţat că au fost definitivate procedurile administrative pentru a închide 14 din cele 16 companii pe care Primăria urma să le închidă în prima etapă, rîmânând doar cele juridice.

”Din cele 14 companii vor fi disponibilizaţi 2.700 de oameni, mulţi dintre ei au plecat deja. Cheltuielile salariale anuale ale acestor oameni sunt de 150 de milioane de lei”, a precizat edidlul.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.