Derularea Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) va fi prelungită cu doi ani, a declarat miercuri şeful Executivului, Marcel Ciolacu, argumentând că sunt peste 3000 de proiecte PNDL încă în derulare. ”Actul normativ prevede prelungirea duratei contractelor de finanţare multianuale încheiate între Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei şi beneficiarii PNDL cu 2 ani. Prelungirea se face la solicitarea beneficiarilor care nu au efectuat recepţia la terminarea lucrărilor cu cel mult 3 luni anterior datelor de 31 decembrie 2024, respectiv de 31 decembrie 2025, date la care expiră durata contractelor de finanţare”, a transmis ulterior Ministerul Dezvoltării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

UPDATE - ”Executivul a aprobat, în şedinţa de astăzi, stabilirea unor măsuri în derularea Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL)”, anunţă Ministerul Dezvoltării.

Actul normativ prevede prelungirea duratei contractelor de finanţare multianuale încheiate între Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei şi beneficiarii PNDL cu 2 ani. Prelungirea se face la solicitarea beneficiarilor care nu au efectuat recepţia la terminarea lucrărilor cu cel mult 3 luni anterior datelor de 31 decembrie 2024, respectiv de 31 decembrie 2025, date la care expiră durata contractelor de finanţare.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

În prezent, sunt în curs de finalizare 3.099 obiective de investiţii, dintre care 702 sunt incluse în etapa I şi 2.397 în etapa a II-a. La nivel de program, procentul obiectivelor nefinalizate este de 26,96% (15,75% în cadrul PNDL I şi 34,02% în cadrul PNDL II).

Dintre cele 702 obiective de investiţii nefinalizate din etapa I, 477 obiective sunt incluse în perioada de programare 2015-2024, durata contractelor de finanţare expirând la 31 decembrie 2024. Pentru celelalte 225 de obiective de investiţii incluse în etapa I, perioada 2016-2025, durata contractelor de finanţare expiră la 31 decembrie 2025. Pentru cele 2.397 obiective incluse în etapa a II-a, durata contractelor expiră la 31 decembrie 2024.

În baza solicitărilor primite, MDLPA va modifica ordinele ministrului dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei prin care sunt aprobate listele obiectivelor propuse spre finanţare şi contractele de finanţare aferente acestora, aflate în derulare la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe, cu cel puţin 15 zile înainte de data expirării duratei contractelor.

ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Pentru a susţine investiţiile în comunităţile locale, prelungim cu doi ani derularea Programului Naţional de Dezvoltare Locală”, a anunţat premierul.

El a explicat că sunt peste 3.000 de proiecte PNDL încă în derulare, care ar expira, etapizat, ori la 31 decembrie 2024, ori la 31 decembrie 2025.

”Fără această prelungire am pedepsi milioane de români blocând reţele de gaze, apă şi lucrări de reparaţii la drumuri locale”, a afirmat Marcel Ciolacu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.