Coaliţia PSD-PNL se reuneşte, marţi, de la ora 10.00, pentru a stabili data alegerilor prezidenţiale, în urma ultimei discuţii dintre cele două partide rămânând două variante de lucru, cu 15 sau 29 septembrie primul tur de scrutin. Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut deja, în şedinţa de guvern de vineri, ministrului de Interne, Cătălin Predoiu să pregătească proiectul hotărârii de guvern privind alegerile prezidenţiale, el subliniind că în discuţie dunt două date pentru turul I de scrutin, 15 sau 29 septembrie. Liberalii vor să negocieze un termen intermediar privind alegerile prezidenţiale, între septembrie şi noiembrie, au precizat surse liberale pentru News.ro. Astfel, 27 octombrie primul tur şi 10 noiembrie turul al doilea este o nouă variantă pusă pe masa coaliţiei. Coaliţia de guvernare nu s-a înţeles pe data alegerilor prezidenţiale, au precizat surse politice pentru News.ro. O nouă întâlnire va avea loc vineri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Coaliţia nu s-a înţeles pe data alegerilor prezidenţiale. O nouă întâlnire va avea loc vineri - surse
CITEȘTE ȘI Liberalii vor să negocieze un termen intermediar privind alegerile prezidenţiale, între septembrie şi noiembrie / 27 octombrie, primul tur de scrutin şi 10 noiembrie, turul al doilea, o nouă variantă pusă pe masa coaliţiei - surse
Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Coaliţia a discutat săptămâna trecută în două întâlniri subiectul calendarului alegerilor prezidenţiale, în contextul în care, pentru organizarea scrutinului în luna septembrie, aşa cum se stabilise iniţial, termenul limită pentru ca Guvernul să dea hotărârea privind data alegerilor este 2 iulie. 

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut deja, în şedinţa de guvern de vineri, ministrului de Interne, Cătălin Predoiu să pregătească proiectul hotărârii de guvern privind alegerile prezidenţiale, el precizând că săptămâna viitoare stabilesc la care dintre cele două date, 15 sau 29 septembrie, se va desfăşura primul tur de scrutin.

Miercuri şi joi au discutat PSD şi PNL, iar compromisul la care s-a ajuns a fost ca primul tur să se organizeze fie în 15 septembrie fie în 29 septembrie. 

PNL şi-a dorit păstrarea datei alegerilor prezidenţiale conform prevederilor constituţionale, în noiembrie şi decembrie. Motivul îl constituie faptul că ideea unei candidaturi în tandem preşedinte-premier, din partea celor două partide, a picat, astfel că nu se mai justifică devansarea acestui scrutin.

În plus, primul tur al alegerilor ar coincide cu începutul anului şcolar, pe 15 septembrie, ceea ce ar duce la blocarea şcolilor în care sunt secţii de votare mai multe zile la rând, perturbându-se astfel procesul educaţional. 

Social-democraţii au argumantat că există deja, de principiu, o decizie în coaliţie privind devansarea alegerilor prezidenţiale pentru luna septembrie, acceptată şi de liberali. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.