Preşedintele Kelemen Hunor a declarat, vineri seară, că va participa la consultările anunţate de premier pentru a se discuta despre data alegerilor şi precizează că susţine varianta în care alegerile prezidenţiale şi cele parlamentare sunt separate. ”Atunci fiecare om votează în cunoştinţă de cauză”, a transmis Kelemen Hunor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Din punctul nostru de vedere, octombrie iarăşi este o perioadă sufiecient de bună (...) Dacă nu se poate în octombrie, atunci în noiembrie, dar trebuie separate cele parlamentare de prezidenţiale. Poţi să faci campania împreună şi, în 3 săptămâni diferite, 24 noiembrie, după aceea 30 noiembrie ca să nu fie pe 1 Decembrie, şi apoi pe 8 decembrie. Atunci fiecare om votează în cunoştinţă de cauză”, a declarat, vineri seară, Kelemen Hunor, la Digi 24, vorbind despre data alegerilor.

Acesta a precizat că formaţiunea va participa la consultările anunţate de Marcel Ciolacu: ”Dacă se va organiza o astfel de întâlnire noi suntem prezenţi. Am vorbit la telefon cu premierul Ciolacu, am promis că  venim la consultări, e normal şi este firesc, dar tot Guvernul trebuie să dea Hotărârea. Şi aici trebuie o mai mare responsabilitate din partea liberalilor”.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Liderul UDMR a precizat că organizarea alegerilor în septembrie ”pică”: ”Ca să ţii calendarul iniţial anunţat în martie, astăzi ar fi trebuit dată HG (...) pe 3 iulie ar trebui să începem să adunăm semnăturile, toţi candidaţii la prezidenţiale. Fără Hotărâre de Guvern, fără să fie stabilită data, fără să fie dat modelul pe care aduni semnăturile, nu mai poţi să ţii calendarul. Deci septembrie pică (...) e puţin probabil că se vor înţelege săptămâna viitoare”.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, vineri, că, de luni, alături de cei doi vicepremieri, îi va invita pe liderii tuturor partidelor politice pentru a stabili împreună calendarul alegerilor.

”Aceasta este abordarea corectă şi nu schimbarea unui ministru căruia i s-a impus de către propriul partid să nu iniţieze un act normativ convenit anterior. Nu voi răspunde provocărilor de a declanşa o criză guvernamentală şi instabilitate în România”, a subliniat el.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.