Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a spus că proiectul de lege privind achiziţia corvetelor este pregătit la MApN, intrând deja în circuitul de avizare la ministerele de resort şi urmând să fie prezentat Parlamentului în această toamnă. El a susţinut că interesul este ca mare parte din ceea ce înseamnă o corvetă să fie produs în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Ţuţuianu le-a declarat jurnaliştilor, marţi, la finalul manifestărilor organizate de Ziua Marinei la Constanţa, că proiectul de lege privind achiziţia corvetelor este pregătit la MApN şi va intra în Parlament în această toamnă.

“Am avut mai multe discuţii cu preşedintele, l-am informat despre ce pregătim la Ministerul Apărării Naţionale. Vreau să vă precizez astăzi că proiectul de lege privind achiziţia corvetelor este pregătit la Ministerul Apărării Naţionale, el a intrat deja pe circuitul de avizare la ministerele de resort, urmează să-l prezentăm Parlamentului în această toamnă. Strâns legat de acest program, este programul de modernizare a fregatelor şi a altor dotări care fac parte din tot ce înseamnă  dotarea cu armament modern a flotilelor noastre”, a afirmat Adrian Ţuţuianu.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Întrebat dacă poate spune ceva despre ofertele respective, ministrul a răspuns: "Nu vorbim de oferte, vorbim de un proiect de lege. Ştiţi foarte bine că precedentul demers a fost invalidat tocmai pe ideea că achiziţia era peste 100 de milioane şi trebuia să existe aprobarea parlamentului. Nu am intrat încă la discuţii, am redactat proiectul de lege, l-am băgat pe circuitul de avizare, o să vedem ce oferte avem”.

Ministrul Apărării a precizat că interesul este ca bună parte din ceea ce înseamnă o corvetă să fie produs în ţara noastră. “Interesul este acelaşi, ca bună parte din ceea ce înseamnă o corvetă să se producă în România. Vrem să fie produse în România, bună parte, probabil că nu putem tot. Suntem într-o întârziere foarte mare, dar am spus mereu şi o spun şi astăzi, dezvoltarea economică este cea mai bună garanţie de securitate”, a menţionat ministrul Apărării.

El a participat, marţi, alături de preşedintele Klaus Iohannis, la mmanifestările organizate la Constanţa de Ziua Marinei.

Întrebat dacă nu a încălcat protocolul pentru că la ceremonii a vorbit după preşedintele Klaus Iohannis, Ţuţuianu a spus că nu a existat o ieşire din protocolul stabilit iniţial, menţionând că lucrurile s-au desfăşurat aşa cum fusese stabilit de cei de la protocol. “A fost exact aşa cum a fost stabilit în protocol. Există o lege care stabileşte cine vorbeşte primul, cine vorbeşte al doilea, articolul 12 din legea 215 spune foarte clar cine şi nu a fost niciun fel de ieşire din protocolul stabilit. Aşa au stabilit cei de la protocol, aşa s-au desfăşurat”, a afirmat Adrian Ţuţuianu.

Cuvântul de deschidere în cadrul ceremoniei prilejuită de Ziua Marinei de la Constanţa i-a aparţinut şeful Statului Major al Forţelor Navale, viceamiralul Alexandru Mîrşu, iar apoi colonelul Constantin Spânu, şeful Direcţiei Informare şi Relaţii Publice, a dat citire Ordinului Comun al Ministrului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne şi Ministrului Transporturilor.  A urmat apoi discursul preşedintelui Klaus Iohannis, iar ultimul oficial care a vorbit a fost ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.