Tribunalul Bucureşti a decis că Uniunea Salvaţi România (USR) nu poate folosi sigla la alegerile parlamentare, respingând contestaţia formulată de USR după ce Biroul Electoral Central a respins, la rândul lui, semnul electoral al partidului, pe motiv că nu se deosebeşte de cel al USB de la alegerile locale, iar fuziunea dintre cele două partide nu a fost finalizată. Decizia instanţei este definitivă.
Judecătorul a respins ca neîntemeiată contestaţia USR la decizia BEC, care a interzis formaţiunii să folosească la alegerile parlamentare din 11 decembrie aceeaşi siglă pe care USB a folosit-o la alegerile locale din 5 iunie, decizia Tribunalului Bucureşti fiind definitivă.
Instanţa a respins, totodată, şi cererea de intervenţie formulată de Nicoleta Monica Petruţ.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Nicoleta Monica Petruţ a fost reprezentată la proces de un avocat, care a arătat că sigla folosită la alegerile locale de USB este prea puţin diferită de cea cu care USR vrea să participe la alegerile parlamentare.
În replică, avocatul USR a susţinut că USB nu mai participă la alegerile generale, deci poate folosi semnul electoral, iar USB şi USR au fuzionat în urma unui congres.
Procurorul prezent la şedinţa de judecată a arătat că decizia BEC de respingere a folosirii siglei electorale de către USR este nelegală şi că instituţia a depăşit cadrul legal şi a intrat peste instanţele judecătoreşti.
Biroul Electoral Central a respins, în 21 octombrie, semnul electoral al Uniunii Salvaţi România, pe motiv că nu se deosebeşte de cel al USB de la alegerile locale, aşa cum cere legea, în condiţiile în care fuziunea dintre cele două partide nu a fost finalizată la momentul depunerii cererii.
Uniunea Salvaţi România a contestat decizia BEC în 22 octombrie, la Tribunalul Bucureşti, care a judecat miercuri dosarul. În cauză, Nicoleta Monica Petruţ a formulat o cerere de intervenţie în numele altei persoane.
USR şi USB au solicitat în 29 septembrie Tribunalului Bucureşti să înregistreze în registrul partidelor fuziunea prin absorţie a celor două partide.
Instanţa a admis cererea şi a dispus înscrierea în registrul partidelor politice a modificărilor aduse statutului şi componenţei organelor de conducere. Decizia poate fi atacată cu apel în termen de cinci zile de la comunicarea hotărârii.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.