Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, afirmă, într-o intervenţie la Digi 24, că articolul Rise Project privind documentul DGPI "nu are nimic de a face cu jurnalismul" şi nu există nicio dovadă că acel act este veridic, contrazicând informaţiile prezentate privind relaţia sa cu Liviu Dragnea, care ar data din 2005.
"Cei de la Rise Project dau publicităţii un aşa-zis document furnizat de un serviciu de informaţii, dar acest document nu e certificat că ar fi fost furnizat de un serviciu de informaţii. Acest aşa zis document conţine tot felul de lucruri aluzive care nu au niciun fel de suport în realitate. Am citit informaţia care a apărut. Am aflat că în 2005 se conturau zorii prieteniei între mine şi domnul Liviu Dragnea. Pot să vă spun că în 2005 nu îl cunoşteam pe domnul Dragnea, nici nu l-am cunoscut în 2005. Nu ştiu dacă ştiam la vremea respectivă cine e preşedintele Consiliului Judeţean la Teleorman. Eu eram în majoritatea politică de la aceea dată, dl Dragnea era în opoziţie", susţine Tăriceanu.
El afirmă că, dacă toate documentele făcute de Rise Project seamănă cu cel publicat joi, "să ştiţi că înseamnă că este o calitate jurnalistică jalnică".
"Nu are nimic de a face cu jurnalismul, ci cu o intenţie evidentă de distorsiune a realităţii şi cu intenţia evidentă de a-l pune probabil în primul rând, nu vreau eu să mă consider piesa principală în acest puzzle, pe dl Dragnea, de a-l pune într-o lumină nevaforabilă şi, sigur, în această operaţiune dacă se poate să fiu şi eu introdus nu ar strica, nu? În logica celor care au redactat aceste documente", afirmă şeful ALDE.
Preşedintele Senatului mai afirmă că "nu există nicio dovadă că acest document este unul veridic". "Eu nu ştiu dacă nu sunt inf ormaţii luate de acolo şi de dincolo, puse cap la cap, informaţii neverificate, pentru că eu nu-l cunoşteam, în primul rând, pe domnul Dragnea”, subliniază el.
Rise Project a publicat joi un raport atribuit Direcţiei Generale de Protecţie Internă, intitulat "Notă privind aspecte care afectează climatul socio-economic al judeţului Teleorman", care descrie o "reţea infracţională compusă din persoane cu putere de decizie în judeţ”, prin care Liviu Dragnea ar fi fraudat fonduri europene şi guvernamentale. În acest document, Dragnea este prezentat drept "deţinătorul majoritar al acţiunilor la purtător de la SC Tel Drum SA”.
Articolul face referire şi la relaţia dintre Dragnea şi Tăriceanu, care ar data din 2005. În documentul despre care jurnaliştii Rise Project susţin că ar fi fost realizat de DGIPI în 2011 se precizează că Guvernul Tăriceanu ar fi alocat firmei Tel Drum, fără licitaţie, 257 de miliarde de lei vechi pentru refacerea infrastructurii afectate de inundaţiile din Teleorman.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...