Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a delcarat, miercuri, că decizia premierul Dăncilă de a renunţa la protecţia Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP) este una care se aplică tuturor membrilor Guvernului. El a mai spus că are cuvinte de apreciere pentru SPP, dar acuzaţiile apărute în presă ridică nişte semne de întrebare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

“Dacă a luat doamna Dăncilă această decizie, ea se aplică întregului Cabinet. Dacă aceste informaţii se confirmă, ar însemna că o instituţie a statului, care nu are în atribuţii aşa ceva, să se fi transformat într-un fel de broker politic. Acest lucru ar pune sub semnul întrebării corectitudinea funcţionării unor instituţii din sistemul de siguranţă naţională”, a declarat Tăriceanu.

De asemenea, acesta a spus că are cuvinte de apreciere pentru SPP, a beneficiat şi beneficiază de serviciile instituţiei, dar informaţiile apărute în presă, dacă se confirmă, ridică nişte semne de întrebare.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

“Fără îndoială că am cuvinte de apreciere pentru instituţie şi pentru modul în care a funcţionat, pentru oamenii din instituţie, am beneficiat şi beneficiez de serviciile instituţiei. Nu se pune problema despre utilitatea instituţiei, în niciun caz. Ceea ce s-a semnalat în presă ridică nişte semne de întrebare foarte serioase, pe care nu cred că le putem trece cu vederea. Aştept o confirmare oficială”, a mai spus liderul ALDE.

Întrebat dacă a luat în calcul înfiinţarea unei comisii de anchetă a seriviciului, Tăriceanu a spus: “Nu am stat să mă gândesc la o astfel de chestiune”.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că a transmis Serviciului de Protecţie şi Pază că renunţă la protecţie, gest pe care îl fac toţi miniştrii. Ea a ţinut să precizeze că nu are o problemă cu ofiţerii SPP sau cu instituţia.
 
Informaţia privind decizia sa şi a membrilor Guvernului de a renunţa la serviciile SPP a apărut încă de marţi, după ce liderul PSD Liviu Dragnea a spus luni seară, la Antena 3, că, instituţional, orice premier trebuie să aibă contacte cu SRI, cu SIE şi cu SPP, însă şeful SPP, Lucian Pahonţu, a fost implicat mai mult decât era cazul în Guvern.

„L-am văzut pe Mihai Tudose cum a evoluat după ce nu a mai fost prim ministru, chiar i-am mulţumit azi, a devenit acelaşi coleg deschis şi glumeţ. Poate tensiunea de acolo, poate influenţele. N-avem de unde să ştim acum, dar asta nu înseamnă că până la urmă nu vom află. Mai mulţi colegi mi-au spus că şeful SPP-ului a fost implicat mai mult decât era cazul. Domnului Paul Stănescu i s-a spus că undeva prin martie eu o să fiu executat şi dumnealui poate să fie şeful partidului. Poate că i s-a spus şi lui Grindeanu, lui Tudose, nu ştiu”, a declarat Dragnea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.