Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marţi seară, la Antena 3, că nu îl sperie o candidatură la alegerile prezidenţiale, dar nici nu este în prezent "mânat de o ambiţie nemăsurată" de a candida. El a afirmat că pasul următor după funcţia de prim-ministru ar fi cea de preşedinte, iar acest lucru îl preocupă, povestind că, uneori, se întreabă cum ar trebui să arate mandatul de preşedinte şi ce ar face el în această funcţie, deoarece în prezent este o diferenţă între ceea ce spune Constituţia despre rolul preşedintelui şi ceea ce se întâmplă în realitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Nu e un lucru simplu şi nici nu am discutat în cadrul coaliţiei, unde va trebui să luăm la un moment dat o decizie deloc simplă, care trebuie să materializeze formula în care vom merge. Vom merge cu un singur candidat sau vom merge cu un candidat fiecare din formaţiunile noastre”, a spus Tăriceanu, întrebat care va fi strategia PSD-ALDE pentru alegerile prezidenţiale.

Tăriceanu a afirmat că nu îl sperie candidatura la Preşedinţie, dar nici nu se află într-un moment în care să fie “mânat de o ambiţie nemăsurată”. El susţine că pasul următor după funcţia de prim-ministru este cea de preşedinte, iar acesta nu este un lucru care să nu îl preocupe.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

“N-aş spune că e un lucru de care să mă sperii, dar nici nu sunt în momentul acesta mânat de o ambiţie nemăsurată. Niciodată în politică, eu, cel puţin, nu am procedat în felul acesta. Cred că cei care au ambiţii necontrolate şi nemăsurate ajung să facă greşeli. Am fost prim-ministru şi poate un pas mai sus, altul nu mai există, ar fi nu o candidatură, am mai candidat şi în 2014, dar sigur, funcţia prezidenţială, care nu pot să spun că nu este un lucru care mă preocupă”, a afirmat liderul ALDE.

De asemenea, Tăriceanu a povestit că se întreabă uneori cum ar trebui să arate mandatul de preşedinte şi ce ar face el ca preşedinte pentru România, deoarece în prezent este o diferenţă între ceea ce spune Constituţia despre rolul preşedintelui şi ceea ce se întâmplă în realitate.

“De foarte multe ori stau şi mă întreb cum ar trebui să fie mandatul de preşedinte, cum aş face eu mandatul de preşedinte, ce trebuie să fac pentru România, pentru că până în prezent eu văd o mare diferenţă între ce scrie în Constituţie, cum este descris rolul preşedintelui şi ceea ce se întâmplă în realitate”, a spus el.

Tăriceanu a adăugat că în ultimii 30 de ani au fost foarte multe conflice între instituţiile statului, iar acestea ar trebui încheiate la un moment dat printr-un alt tip de preşedinte, în care România să fie într-o fază de construcţie, nu “blocată în tensiuni”.

“Am asistat în aceşti aproape 30 de ani la nenumărate conflice între instituţia prezidenţială, Guvern, Parlament, şi eu cred că lucrul acesta ar trebui la un moment dat încheiat. Un alt stil de preşedinţie, care să încerce să evite conflictele sau să le soluţioneze, nu să le amplifice. Ce ar putea să facă România dacă în loc să fie blocată în tensiuni, conflice, am sta să fim într-o fază de construcţie”, a conchis Călin Popescu Tăriceanu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.