Fostul ministrul al Mediului, Tanczos Barna, a declarat luni, despre tragedia de pe Jepii Mici, în care o tânără a fost omorâtă de urs, că a vorbit de nenumărate ori cu primari de pe Valea Prahovei, şi nu vor împuşcare de urs pentru că îl consideră un farmec al zonei. Senatorul a precizat că, în cazul din Munţii Bucegi, cu câteva zile înainte, s-a semnalat un atac în acea zonă, probabil al aceluiaşi exemplar de urs care a atacat-o apoi pe tânără, la cinci turişti, dar aceştia au scăpat pentru că unul dintre ei avea spray anti-urs. Tanczos Barna a mai afirmat că a avut corespondenţă cu aşte ţări pentru relocarea urşilor de la noi dar nicio ţară europeană nu vrea urşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Din păcate, această tragedie a avut loc, să îi înveţe pe primari că la primul semn de agresivitate al unui exemplar, trebuie intervenit prin împuşcare, pentru că, cu câteva zile înainte, s-a semnalat un atac în acea zonă, probabil aceluiaşi exemplar de urs, la cinci turişti, care au scăpat pentru că unul avea spray anti-urs”, a spus Taczos Barna în emisiunea România Politică de la Prima News.

El a continuat: ”De când s-a dat Ordonanţa am vorbit de nenumărate ori cu primari de pe Valea Prahovei, nu vor împuşcare de urs. Foarte mulţi dintre ei cred că ursul face parte din farmecul turistic al zonei. Uite ce înseamnă”.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Fostul ministru al Mediului a mai afirmat că are corespondenţă cu omologii lui din Europa care nu au dorit să primească urşi de la noi. Tanczos Barna a arătat că austriecii au spus că se vor speria turiştii, elveţienii, că ei au terminat populaţia de urs acum 100 de ani şi nu mai vor, iar polonezii, că ei oricum îi vânează şi o să ajungă în cota lor vânătoare, dacă îi aducem la ei.

”Nicio ţară europeană nu vrea urşi de la noi. Când m-am dus eu personal la comisarul european pe mediu, cu toate dosarele de infridgement, cu deşeuri, cu calitatea aerului, nu m-a întrebat de calitatea aerului, de soarta cetăţenilor, m-a întrebat de cine? De Artur. Şi l-am întrebat de unde ştie cum îl cheamă pe urs, că la noi nu se practică botezul la urşi, în afară de ONG-urile mincinoase care aduc asemenea teme pe masă. L-am întrebat, domnule comisar, ştiţi cumva cum îl chema pe ciobanul care acum trei zile a fost omorât? Eu ştiu, eu am reţinut numele ciobanului şi nu a ursului. Asta e diferenţa între un ONG care spune că într-o tragedie au fost două victime, o tânără ursoaică şi o tânără fată, punând în faţă ursoaica în această tragedie cumplită. Pai cum să mai fii om, tu, care spui că ursoaica este victima? Şi să strângi semnături de la oameni creduli, binevoitori”, a mai spus fostul ministru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.