Liderul PSD premierul Marcel Ciolacu se situează pe primul loc în intenţiile de vot pentru alegerile prezidenţiale, urmat de liderul PNL, preşedintele Senatului Nicolae Ciucă cu 20% şi de actualul secretar general adjunct al NATO Mircea Geoană, cu 17%, conform unui sondaj CURS. Topul opţiunilor la votul pentru Parlament este deschis de PSD, cu 35%, pe locul al doilea situându-se PNL cu 24% şi apoi AUR cu 15%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sondajul realizat de Curs şi făcut public miercuri indică posibilitatea unui tur doi al prezidenţialelor în care cea mai înaltă funcţie în stat va fi disputată de Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă.

Marcel Ciolacu ar fi votat de 30% dintre alegători, Nicolae Ciucă de 20%, locul al treilea  revenindu-i lui Mircea Geoană cu 17%. George Simion este creditat cu 13%, fiind urmat de Elena Lasconi - 9%, Diana Şoşoacă - 6%, un candidat UDMR - 3%, alt candidat - 2%.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

În cazul alegerilor parlamentare, cele mai multe opîiuni merg la PSD- 35%, urmat de PNL - 24%, AUR - 15%, Alianţa Dreapta Unită - 12%, SOS România - 6%, UDMR - 5%, alt partid - 3%.

Sondajul a fost realizat în perioada 26 iunie - 2 iulie, pe un eşantion de 1067 de respondenţi cu drept de vot. Datele au fost culese prin interviuri faţă în faţă, la domiciliul respondenţilor. Marja maximă de eroare la nivelul întregului eşantion este ± 3%, la un nivel de încredere de 95%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.