Senatul a adoptat, în calitate de prim for sesizat un proiect de lege al UDMR care creează compatibilitate între programul de finanţare „Anghel Saligny” şi noile finanţări UE. Fostul ministru al Dezvoltării Cseke Attila a declarat că propunerea legislativă conţine un amendament care prevede posibilitatea de a reabilita drumurile, dacă proiectul de apă şi canalizare permite, din punct de vedere tehnic, realizarea acestuia fără a influenţa reabilitarea drumului, adică nu va fi nevoie de spargerea noului asfalt.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Ştim că nu este rezonabil să asfaltăm, apoi să spargem noul asfalt pentru a construi sau reabilita reţeaua de apă şi canalizare. De aceea, când UDMR era la guvernare, am interzis modernizarea drumurilor acolo unde nu există reţea de apă şi canalizare. Acum, însă, a fost lansat un nou program de finanţare european, astfel încât am elaborat şi am votat astăzi în Senat un amendament care prevede posibilitatea de a reabilita drumurile, dacă proiectul de apă şi canalizare permite, din punct de vedere tehnic, realizarea acestuia fără a influenţa reabilitarea drumului, adică nu va fi nevoie de spargerea noului asfalt”, a explicat Cseke Attila, liderul senatorilor UDMR, legat de un proiect legislativ care coordonează programul de finanţare „Anghel Saligny” cu Programul Operaţional de Dezvoltare Durabilă, conform comunicatului de presă al formaţiunii politice.

Attila Cseke a subliniat că programul „Anghel Saligny”, creat de UDMR, este cel mai amplu şi mai important program de finanţare de lucrări publice din România de la Revoluţie încoace.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

„Ne va ajuta să modernizăm drumuri, să construim şi să renovăm reţele de gaze, apă şi canalizare. 65 de miliarde de lei au fost alocate acestui scop, fiind semnate aproape 1.500 de astfel de proiecte de finanţare atunci când Ministerul Dezvoltării a fost condus de UDMR. Proiectul de lege votat astăzi va ajuta ca aceste investiţii să continue şi va sprijini construcţia reţelelor de apă şi canalizare cu finanţare europeană”, a mai precizat Cseke, potrivit sursei citate..

În timpul lucrărilor din comisia de specialitate din Senat, poziţia UDMR a fost susţinută de senatorul UDMR, Császár Karoly, iar iniţiatorul proiectului de act normativ este deputatul UDMR, Kolcsár Károly.

Camera decizională în cazul acestui proiect de lege este Camera Deputaţilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.