Ceremonia de semnare a Acordului privind găzduirea de către România a sediului Centrului European de competenţe în domeniul industrial, tehnologic şi de cercetare în materie de securitate cibernetică (ECCC) a avut loc vineri, la Palatul Victoria. Găzduirea sediului Centrului european de competenţe la Bucureşti este o realizare majoră pentru România. Este pentru prima dată când ţara noastră găzduieşte o agenţie europeană, fapt care reconfirmă rolul tot mai important al României în consolidarea securităţii cibernetice europene, a transmis Şeful Cancelariei premierului, Alexandru-Mihai Ghigiu, în cadrul evenimentului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Documentul a fost semnat, din partea Guvernului României, de Şeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu, iar din partea Centrului European de competenţe în domeniul industrial, tehnologic şi de cercetare în materie de securitate cibernetică de Luca Tagliaretti, director executiv al Centrului.

Şeful Cancelariei Prim-Ministrului a subliniat importanţa stabilirii sediului Centrului European de competenţe în domeniul securităţii cibernetice la Bucureşti, prima structură a UE pe care ţara noastră o găzduieşte în calitate de stat membru.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Găzduirea sediului Centrului european de competenţe la Bucureşti este o realizare majoră pentru România. Este pentru prima dată când ţara noastră găzduieşte o agenţie europeană, fapt care reconfirmă rolul tot mai important al României în consolidarea securităţii cibernetice europene, mai ales în actualul context internaţional marcat de numeroase provocări în materie de securitate”, a afirmat şeful Cancelariei Prim-ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu.

La eveniment au participat reprezentanţi ai Secretariatului General al Guvernului, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Centrului Naţional Cyberint şi Directoratului Naţional pentru Securitate Cibernetică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.